Vučić sa ambasadorima Kvinete o EU, Prištini...

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa ambasadorima Kvinete o EU, Prištini...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU u Srbiji o evropskim integracijama Srbije, nastavku dijaloga sa Prištinom i saradnji u regionu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na sastanku, kome su prisustvovali ambasadori SAD Majkl Kirbi, Velike Britanije Denis Kif, Nemačke Aksel Ditman, Italije Đuzepe Manco, Francuske Kristin >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Moro i šef delegacije EU Majkl Devenport, razgovaralo se i o zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Saveta ministara BiH, kao i o jačanju ekonomskih veza zemalja Zapadnog Balkana‎, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sagovornici su istakli da je ekonomska saradnja zemalja u regionu veoma važna i da će smanjiti političke tenzije.

"Srbija želi da unapredi svoje ekonomske odnose sa zemljama regiona", istakao je premijer Vučić i zahvalio ambasadorima zemalja Kvinte na podršci ekonomskim reformama koje sprovodi srpska Vlada.

Teme razgovora bili su i pregovori sa predstavnicima misije MMF tokom treće revizije sporazuma, kao i političke i ekonomske projekcije za 2016. godinu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.