Vučić sa Mogerinijevom

Izvor: RTS, 19.Apr.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Mogerinijevom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nešto posle 18 časova sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Sastanak Vučića i Mogerinijeve održava se u zdanju na Andrićevom vencu.
Nakon sastanka, kako je najavljeno, biće održana zajednička konferencija za novinare.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bezbednost doputovala je danas posle podne u Beograd, gde se najpre sastala sa predstavnicima organizacija civilnog sektora.
Posle toga, Mogerinijeva se sastala sa premijerkom Anom Brnabić.
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič najavila je za Tanjug da će Mogerinijeva pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.
Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska rekao da od razgovora s Mogerinijevom očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.
O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić posle sastanka sa visokom predstavnicom EU: Zahvalan sam Mogerini na njenom posvećenom radu, posebno sam zabrinut za KiM

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se dana sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.