Vučić razgovarao sa Vesnom Pusić

Izvor: Blic, 29.Apr.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Vesnom Pusić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Zagrebu sastankom sa potpredsednicom i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić. Vučić i Pusićeva su prvo razgovarali u četiri oka, a potom će u sedištu Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija biti održan i sastanak dveju delegacija.

Vučić će u Zagrebu razgovarati sa hrvatskim predsednikom i premijerom, Ivom Josipovićem i Zoranom Milanovićem, vicepremijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i budućim komesarom zaštite potrošača u EU Nevenom Mimicom i sa ministrom odbrane Antom Kotromanovićem.

Vučić je sinoć, po dolasku u glavni grad Hrvatske, rekao da svojom posetom žele da unapredi međudržavne odnose Srbije i Hrvatske na praktičan način.

- To radimo u interesu naših naroda, a ne zato što to traži neko od nas. Nisu nam potrebni izlivi emocija, već odnos poverenja i rezultati' - rekao je on u emisiji ''Tema dana'' Hrvatske televizije.

Vučić je naglasio da je srpski državni vrh jedinstven oko budućih odnosa s Hrvatskom i da očekuje da srpski predsednik Tomislav Nikolić bude u Zagrebu na proslavi ulaska Hrvatske u EU, ali i da je uveren da će Nikolić i hrvatski predsendik Ivo Josipović dobro da sarađuju.

Prema njegovim rečima, potrebno je da Srbija i Hrvatska stvari postave na pragmatičnom nivou, od pitanja Srba u Hrvatskoj, nestalih lica, izbeglica do unapređenja saradnje kako bi zajednički mogli izlaziti na međunarodne tendere.

- Zajedno smo veće tržište i možemo da privučeno više investitora - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Na pitanja da li je njegova poseta kraj ledenog doba, Vučić je rekao da nije sklon istorijskim izjavama, već pre pragmatičnom pomeranju stvari unapred koje su važne za obe zenlje.

- Imamo različite poglede na prošlost oko koje ne možemo da imamo isto viđenje, ali moramo imati zajedničko viđenje budućnosti, s obzirom na probleme koji moraju da se rešavaju - rekao je on i naglasio da Srbija želi da nastavi evropski put i da je potrebno da sarađuje s Hrvatskom.

Ističući da je Srbija važno tržište za hrvatske proizvode, Vučić je naglasio da treba da bude što više srpskih privrednika u Hrvatskoj.

- Hrvatski ulagači od Todorića pa nadalje, nemaju prostor za primedbe kako su dočekani u Srbiji, ali bi više srpskih privrednika moglo imati više prostora za investicije u Hrvatskoj - rekao je srpski vicepremijer.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovara sa Vesnom Pusić

Izvor: Blic, 29.Apr.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Zagrebu sastankom sa potpredsednicom i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić. Vučić i Pusićeva su prvo razgovarali u četiri oka, a potom će u sedištu Ministarstva spoljnih poslova i evropskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.