Vučić razgovarao sa Medvedevom

Izvor: RTS, 08.Dec.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Medvedevom

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom o gasovodu "Južni tok" sa predsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Medvedevom, koji je kao razlog za odluku o obustavljanju tog projekta naveo nedovoljnu saradnju zemalja EU.

Aleksandar Vučić je u telefonskom razgovoru sa Medevedevom ponovio da je odluka o obustavljanju izgradnje gasovoda "Južni tok" za Srbiju veoma teška vest, saopštila je Vlada Srbije, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fonet.

Vučić i Medevedev su razgovorali i o unapređenju hemijskog kompleksa, poljoprivredno-prehrambene proizvodnje i trgovine, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

"Južni tok" je bio tema i jučerašnjeg telefonskog razgovora dvojice predsednika - Vladimira Putina i Tomislava Nikolića.

Kako je saopštio Kremlj, Putin je sa Nikolićem i i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao o perspektivama energetske saradnje.

Razgovor Nikolića i Putina usledio je nekoliko dana pošto je Rusija saopštila da prekida projekat izgradnje gasovoda "Južni tok".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Medvedev Vučiću: EU kriva za "Južni tok"

Izvor: Mondo, 08.Dec.2014

Aleksandar Vučić razgovarao telefonom o gasovodu Južni tok sa predsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Medvedevim koji je kao razlog za odluku o obustavljanju tog projekta naveo nedovoljnu saradnju zemalja EU..Foto: AP Photo/RIA-Novosti, Alexander Astafyev..Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.