Vučić podnosi godišnji izveštaj naciji: Svi nas pritiskaju, ali ja na to imam prost odgovor; Stvarno mislite da svima odgovara stabilna Srbija?

Izvor: BKTV News, 25.Dec.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić podnosi godišnji izveštaj naciji: Svi nas pritiskaju, ali ja na to imam prost odgovor; Stvarno mislite da svima odgovara stabilna Srbija?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je i ovog puta njegov odgovor na temu "sedenja na dve stolice" da će Srbija voditi svoju politiku, na način da prati sopstvene interese, a ne bilo koje druge strane sile, ni SAD, ni Rusije, ni EU, niti bilo koga drugog. 

Vučić je tako prokomentarisao novu izjavu američkog ambasadora u Makedoniji Hot Jia:

"Na sve to imam prost odgovor - Amerikanci su naši prijatelji, svi su oni naši prijatelji, ali zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vodimo u skladu sa svojim interesima".

On je, u intervjuu Pink televiziji rekao da se država vodi rečima Stojana Novakovića u pismu iz 1900. godine ondašnjem predsedniku vlade: "Voleo bih da su Srbi više Srbi".

Novaković je, kaže, rekao da bi voleo da su građani manje austrofili, ili rusofili i da su mnogo više Srbi.

"Mi vodiimo vladu i državu, govorim i o Ani (Brnabić) i o sebi, na način da pratimo interese Srbije, a ne bilo koje druge strane sile, ni SAD, ni Rusije, ni EU, niti bilo koga drugog", istakao je Vučić.

To je, istakao je, od presudnog značaja za budućnost Srbije.

Pritisci će, uveren je srpski predsednik, dolaziti sa različitih strana, biće, kaže, teško izdržati ih, ali pozicija predsednika Srbije obavezuje da se brani i štiti svoja zemlja i da se vidi šta mora da se uradi.

On je podsetio da je razgovarao sa 71 zvaničnikom u sedam meseci, te da i ova sama činjenica govori o šrini aktivnosti.

Podsetio je na unutrašnji dijalog o KiM, ističući da je počelo da se govori o problemima, pravima, mogućnosti i budućnosti na Kosovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da ne postoji nijedan racionalni razlog zbog kojeg bi Srbija uvela sankcije Rusiji, te ponovio da do toga neće doći dok je on predsednik države.

„Ništa nam Rusija nije učinila nažao. Zašto bi uvodili sankcije zemlji koja nam ništa nije učinila, a nismo uveli onima koji jesu", upitao je on u intervjuu televiziji „Pink“.

Kazao je da, takođe, ne vidi što bi išao protiv emocija sopstvenog naroda, i da je tako nešto radio samo kada je znao da postoje dobre stvari za budućnost koje treba da sprovedemo, pa je direktno išao protiv narodne volje, kao, na primer, kada je reč o merama fiskalne konsolidacije.

Istakao je da nema razloga zbog kojeg bi Srbija uvodila sankcije Rusiji, i to ne samo zbog trgovinskih odnosa, navodeći da je izvoz naše zemlje u Rusku federaciju ove godine do sada porastao za 27,8 odsto.

FOTO: Pink/Printscreen

„Ništa nam Rusija nije učinila nažao. Zašto bi uvodili zemlji sankcije koja nam ništa nije učinila, a nismo uveli onima koji jesu“, upitao je on.

Kazao je da je u Rusiji rekao da dok je on predsednik odlučuje o uvođenju sankcija i da smatra da je dobio poverenje naroda i po tom pitanju.

Vučić je rekao da je u Rusiji ponovio u više navrata da Srbija ide ka EU i da ćemo ubrzati reforme u 2018.godini, kako političke tako i ekonomske.

„Mnogo toga ćemo morati da ubrzamo iduće godine“, naglasio je on.

Kazao je da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom imao sadržajne razgovore, ističući da je to najbolja definicija u jednoj reči.

Ukazao je da je prvo imao razgovore u uskom formatu, a onda najduži deo u četiri oka, što, kako ističe, dovoljno govori o pristojnom odnosu koji ima Putin prema njemu.

FOTO: Tanjug/AP/Yuri Kochetkov

„Razgovarali o svim važnim temama za Srbiju. Postavio sam samo jedno pitanje koje se tiče Rusije. Razgovarali smo o situaciji u regionu, šta možemo da uradimo, napravimo, o očuvanju mira i stabilnosti, o Kosovu i Metohiji“, preneo je Vučić.

Ukazao je da je razgovarano i o nastavku vojno-tehničke saradnje, kao i da je potvrđena želja da se završi gasovod, kako bi obezbedili snabdevanje Srbije, čija potrošnja godišnje raste za 300 miliona kubnih metara.

Podsetio je da ni dan ne kasnimo sa plaćanjima i da i ruska strana ceni takav odnos.

Posebno je istakao da mu je bila velika čast što je dobio titulu počasnog doktora na ruskom diplomatskom univerzitetu.

„Imao sam tu čast kao jedini Srbin. Niko iz regiona, osium jednog Slovenca, nije dobio tu čast, koju su dobili francuski rpedsednici Širak, Sarkozi, nekadašnji šef UN Ban Ki Mun, ili izraelski političar Šimon Perez“, rekao je Vučić. Dodajući da je tamo održao predavanje o srpskoj politici rekavši da se nalazimo na evropskom putu.

Kazao je da je ponosan što Srbija može jasno da govori koja je njena jasna politika, kao što može u Briselu i Vašingtonu jasno da kaže da neće uvoditi sankcije Moskvi.

Na pitanje novinara da li ga je Putin upitao da ide sa njim na hokej, Vučić je kazao da je, pretprošli put, kada je bio u poseti Rusiji, dobio poziv, ali da ne zna da kliza.

„Bilo je kasno uveče i on mi je rekao da idemo na noćnu hokej ligu. Ja sam rekao da sam naučio da rano ustajem i ne ležem kasno, a i da ne umem da klizam“, rekao je on.

Sledeća godina biće puna izazova, procenjuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ključni će, kaže, biti Kosovo i Metohija, regionalni mir i stabilnost, te dalje jačanje ekonomije.

Vučić je rekao da je na Srbiji da očuva mir i stabilnost, da ništa ne ucinimo i ne doprinesemo narastanju tenzija u Bosni i Hercegovini, te da, ako možemo, pomognemo da ne budu snažnije postojeće tenzije.

Treća ključna stvar, rekao je u intervjuu za Pink tv, da ekonomija bude još jača i da možemo da povećavamo penzije i plate.

Sada, kaže, još samo 12 odsto penzionera, onih "najbogatijih", i dalje ima smanjene penzije, ali će krajem naredne godine i oni imati penzije veće nego sto su imali pre smanjenja.

FOTO: Pink/Printscreen

Penzionerima, kaže, hoće beskrajno da se zahvali, jer smo zahvaljujući njima uspeli da minimalne zarade onih koji najteže žive budu za 10 odsto veće.

"Možemo da očekujemo da martovksa plata bude 430-440 evra, sa ovim povećanjima, i krajem sledeće godine idemo na plate prosečne od 500 evra", rekao je predsednik Vučić i podsetio da je lider DS Dragan Šutanovac svojevremeno rekao da kada se to dogodi, "kada Vučić to bude postiga, svi treba da glasamo za SNS".

"Naravno, ne moraju to da rade", primetio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da niko iz SNS nikada nije pominjao nikakve državne udare, već da je to radio samo Saša Janković, ali i upitao da li neko stvarno misli da svima odgovara stabilna Srbija.

Vučić je na TV Pink rekao da neki nastavljaju da rade ono što su uvek i radili, a neki bi da se dočepaju kase kako bi ponovo pljačkali i to je motiv koji ih vodi.

Palma opleo po Jankoviću: To je propali političar, samo će on i njegova supruga na kraju ostati u PSG-u!

On je dodao da su neki učestvovali u razaranju Srbije na razne načine, i upitao što bi im sada odgovaralo da Srbija bude stabilna i da napreduje.

Kako je rekao, i on i premijerka i ostali imaju veliku podršku i to mnogima ne odgovara, ali i dodao da se sada ne šalje dnevni red vlade u strane ambasade, niti ikoga iz ambasada pita šta će večeras da izjavi.

O Vučiću negativnih tekstova koliko o Jankoviću i Jeremiću zajedno!

Vučić je rekao da se nekada pred sednicu vlade slao u najmanje dve ambasade dnevni red, pa, ako ne odgovara - "vraćan je na dalje konsultacije".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će iduće godine biti povećane penzije i za one penzionere sa visokim penzijama.

"I onaj mali postotak visokih penzija, kao što primaju moji roditelji, biće povećane iduće godine. Ostalih 87 odsto već će od januara imati veće penzije“, istakao je on gostujući na televiziji „Pink“, rekavši da je prosečna penzija u Srbiji 25.000 dinara, a ne 15.000 kako neki tvrde, kolika je, inače, bila pod ranijim vlastima.

FOTO: Pink/Printscreen

Zahvalio se penzionerima, jer bez njih minimalne zarade ne bi mogle biti povećane, a biće povećane početkom godine za deset odsto.

Ukazao je da je trenutno prosečna plata u Srbiji 401 evro, da se očekuje da ce martovska biti između 430 i 440, a da krajem sledeće gdoine idemo ka plati od 500 evra.

Naglasio je da takvi rezultati moraju priznati, ako se želi biti fer.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija napravila ogroman napredak, da se svi u regionu tamiče sa svakim i ukazao da su na kraju brojke te koje pokazuju rezultat.

Vučić je u intervjuu za TV Pink naveo da je 20. decembra i MMF u svom izveštaju naznačio da je Srbija napravila ogroman napredak i da imamo pouzdanost u ekonomiji, da se javni dug smanjuje, da smo veoma dobro mesto za investicije, poboljšani su uslovi rada na tržištu...

Kazao je i da nam je podignut kreditni rejting sa BB minus na BB.

Predsednik je istakao da Srbija napreduje u svakom smislu, te da je poseban progres napravljen u agendi strukturnih reformi. Srbija i Hrvatska su danas na istom kreditnom rejtingu, što znači da Srbija doziva nove investitore, rekao je predsednik.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao da je Hrvatska članica EU, na primer, a da je u prvih šest meseci ove godine stranih investicija u Srbiji 1.182 miliona evra, a u Hrvatskoj 362 miliona, da je na današnji dan javni dug 62 odsto, a u Hrvatskoj 83 odsto BDP-a.

"U poređenju sa zemljama EU, Srbija polako ali sigurno menja stvari nabolje. Sa kim se takmičimo? Sa svima u svemu i svi se sa svima takmiče i hoće da budu bolji od drugih. Nismo nikakvi lideri ni u čemu, ali za tri godine za 50 mesta smo skočili na Duing biznis listi. Napredujemo i nastavljamo da radimo svoj posao. A, na kraju su brojke te i rezultati su ono što se vidi, tu je semafor i pozivam ljude da na to obrate pažnju", rekao je Vucicć.

Predsednik ističe da Srbija danas gleda u budućnost i mir i da neće ponoviti greške iz 90-ih i 2000-ih.

"Izbeći ćemo pljačke, korupciju i mafiju i nećemo svojim odlukama praviti greške", poručio je srpski predsednik.

Predsednik Srbije Alekasandar Vučić izjavio je večeras da su srpske bezbednosne službe u incidentu na nedavnom derbiju Partizan-Crvena zvezda u Beogradu reagovale dobro, ali sa zakašnjem.

Istakao je i da nadležni organi ispituju da li je ''neko iz službe znao šta se tog dana sprema na utakmici''.

''Nadlezni državni organi to ispituju, treba da se vidi da li je to neko znao, mnogo čudnih stvari je tu bilo'', rekao je Vučić u intervjuu na TV Pinku.

On je dodao da u incident nisu bili umešani samo Hrvati, da su u organizaciji učestvovali građani iz drugih zemalja.

''Dobro smo razumeli poruke. Hrvati su bili izvršioci i batinaši, ali su iz drugih zemalja neki sa više mozga organizovali sve to'', naveo je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da u Srbiji ne postoji cenzura, te upitao i o kakvim se to kod nas nezavisnim novinarima i medijima govori, a nezavisan znači samo "da si protiv svoje vlade i predsednika".

"Od koga nezavisan? To ne znači da ne prima pare od nekog u čijem interesu radi", primetio je Vučić gostujući na TV Pink.

I, kako je rekao, s tim nema problem, ali narod razume stvari.

"Narod poštuje i na sreću ili žalost nekih gledaju više neke televizije, a manje neke druge. Nije narod glup. Ljudi to sve znaju", dodao je.

Spreman je kaže da se pred kamerama sučeli sa političkim liderima, ali i sa novinarima.

"Uvek sam spreman da dođem i sučelim se sa političkim liderima, ali samo da imam isto vreme, i samo sa parlamentarnim. Spreman sam da odgovaram i gospodinu Petroviću i Chulibrku. Lako je kada imate džak sa mojom slikom i udarate, a drugačije je kada neko odgovara", poručio je.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da kosovski Albanci ništa ne rade samostalno, na svoju ruku, i poručio im da će nastavak dijaloga, po pitanju učesnika, biti onakav kako Srbija bude rekla.

„Nastavljamo razgovore, ali neće biti kako vi hoćete, jer se pita i Srbija. Biće onako kako Srbija bude rekla. Ne zato što tako hoće, već što nudi kompromis“, poručio je Vučić gostujući na televiziji „Pink“.

Na pitanje novinara o zahtevima Albanaca da se SAD uključi, ali i protivljenju Specijalnom sudu Vučić je jasno poručio „ništa Albanci ne rade samostalno, odlučuju neki drugi, ne oni".

Pomirio se sa sudbinom: Haradinaj će prihvatiti svaku odluku parlamenta!

„Hoćete da ubacite dodatnog igrača? Ako hoćete da ubacite nekog ko je priznao Kosovo, Srbija će tražiti nekog ko to nije uradio, a to je Rusija“, rekao je on dodajući da je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i dobio saglasnost o tome.

Ponovio je da Srbija neće tražiti promenu formata, da ide u dijalog objektivno i neutralno, koliko je moguće, jer je ionako oštećena, te poručio da ne treba Srbiju dovoditi u situaciju koja je nemoguća.

On je istakao da je EU ta koja vodi pregovore, dodajući da bi za nas bilo bolje da je to ostalo pod okriljem UN.

„Imali smo Jeremića, Tadića i Ðilasa, koji su nam oduzeli pravo da se odlučuje u UN, ali mi učestvujemo u dijalogu i nastavićemo", naglasio je Vučić.

Na izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da poštuje Vučića jer se bori za svoj narod, predsednik Srbije je kazao da se uvek bori za svoj narod i Srbiju.

„Bilo bi mnogo lakše kada odemo u Brisel da sednemo i zapalimo cigaru, popijemo viski, i da nas vole najviše na svetu, ali mi se borimo za svoj narod i svoju Srbiju. Siguran sam da to zna i Haradinaj, kojeg do sada nisam video“, kazao je on, dodajući da je uvek bilo teško u dijalogu.

Podsetio je da su sponzori nezavisnog Kosova 22 zemlje EU i SAD, koje sigurno neće povući svoju odluku, i koje je baš briga šta god da urade kosovski Albanci.

Kada je reč o protivljenju Specijalnom sudu ocenio je da je to „predstava koja se izvodi da bi se izvršio pritisak na to ko da ne bude na listi optuženih“.

Direktne strane investicije u Srbiji u prvih deset meseci ove godine su 2,12 milijardi evra i po tome smo apsolutni lideri u regionu, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, u intervjuu Pink televiziji, rekao da Srbija ima više investicija nego četiri zemlje i jedna teritorija tzv. zapadnobalkanke šestorke i Hrvatska, iako članica EU, zajedno.

"To vam govori koliko je Srbija postala uspešna i polako, ali sigurno napreduje", rekao je Vučić.

On je dodao da su plate u javnom sektoru i penzije mogle da budu i više povećane, ali su želeli da se to radi sistemski i da bude na sigurnom.

Na komentar da to možda i nije dobro za njega, Vučić je odgovorio: "Pa šta ako nije dobro za mene?" i dodao da ne želi da kupuje izbore.

U tom smislu, podsetio je na ubedljivu pobedu na predsedničkim, kao i na parlametnarim izborima i ponovio da je sve lične ambicije ostvario i da je ostalo pitanje šta će ostaviti svojim naslednicima.

Predsednik Srbije je istakao da je važno da im ostavi dobru zemlju, suverenu, nezavisnu, koja pita građane, koja ima dobar ekonomski rast i napreduje po svim kriterijumima.

"Koja će da se približava EU, ali će da gaji iskreno prijateljstvo prema Rusiji i Kini", podvukao je Vučić.

Govoreći o Kini i značaju prijateljstva sa tom zemljom, on je rekao da je plan da Železara, koju su preuzeli Kinezi, sledeće godine prozivodi 1,8 miliona tona.

Vučić je rekao i da se sa Kinezima i Rusima razgovara o RTB "Boru", koji je, kaže, jedan od ekonosmkim zadataka za narednu godinu, kao i MSK i Petrohemija, podsetivši da je problem "Galenike" rešen ove godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da se za koncesiju za aerodrom Nikola Tesla dobije najmanje 450 miliona evra, ali i velike investicije budućeg koncesionara.

Vučić je na tv Pink rekao da ima četiri ponuđača, iz Švajcarske, Francuske, Indijci i Grci i Korejanci, Turci i Rusi. . . što sve govori o interesovanju za aerodrom.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

Kako je rekao, u odnosu na 2012. broj putnika na aerodromu u Beogradu je povećan za 51 dosto, a neko je to uspeo uvođenjem ER Srbije i strateškog partnera.

Predsednik Srbije je rekao da se aerodrom daje koncesionaru na upravljanje na 25 godina, a pored najmanje 450 miliona evra očekuje i investicije od oko 700-800 miliona evra, plus taksa na godišnjem nivou od 5 do 6 miliona evra.

Naznačio je i da je aerodrom ono prvo što stranci vide kada uđu u Srbiju i dodao da će se time i povećati broj turista u Beogradu i celoj Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da je, po njegovom mišljenju, Dejtonski sporazum ugrožen, ali da je on obezbedio mir, a da bi svako rušenje tog sporazuma moglo da dovede do nesagledivih posledica.

"Krhko je to što je Dejton postigao, pa svako ko ide protiv tog sporazuma rizikuje lose posledice", rekao je i pomenuo u tom kontekstu: Videli ste intervju Izetbegovića.

Prepričao je i kako je izgledao dogovor o granici između Srbije i BiH, kako je rekao, najpre u zvaničnom razgpovoru u Sarajevu, a zatim na večeri.

"Mi smo u Sarajevu razgovarali o utvrđivanju granica i rekao sam da mi tražimo

13 plus 24 hektara, što je vezano za hidroelektrane Zvornik i Bajina Basta, a da smo spremni da nadoknadimo, gde god BIH to želi".

Kako je naveo, Izetbegović je tada rekao - to je za nas teško, u redu je za prugu, ali ovo je teško jer je Drina u pitanju, možemo da damo pravo službenosti na 30 godina... a Vučić je, dodao je, tražio da to bude najmanje 99 godina.

"Posle je u Beogradu Izetbegović rekao - ja sam ti to rekao na večeri, ali ne može da se reši to za dva dana. Pitao sam ga zašto smo onda uopšte o tome razgovarali", naveo je Vučić dodajući da je zato na pres konferenciji u Beogradu, nakon sto je Izetbegović neplanirano istupio izjavom da ne postoji zajednički stav o Kosovu, i rekao da tako izgledaju svi njihovi dogovori.

FOTO: Tanjug

Odgovarajući na pitanje zasto je otkazana njegova poseta Zagrebu koja je planirana za decembar, Vučić je porucio: sastanak sa Kitarović - možda hoće, možda neće, ja sam uvek spreman.

A kao razlog je pomenuo da bi mogao biti to sto je govorio istinu, a ona je da je mnogo vise nestalih Srba nego Hrvata.

"Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji svi su skočili na mene da sam četnik i svašta jos...", rekao je Vučić.

Vučić o Bakirovoj provokaciji: "E, ovako vam izgleda sve.. Ovako vam izgleda i oko Kosova i oko granica!"

"Izvinjavam se što sam vam rekao istinu", dodao je.

Na konstataciju da je zakon o braniteljima prošao u Srbiji nezapaženo, Vučić je rekao da su to hteli i neki Srbi u Hrvatskoj, te dodao da kabineti i u RS i u Srbiji rade na deklaraciji o zaštiti kulture i nacionalnog identiteta Srba i poručio da ga nije briga šta će na to neko da kaže.

Dodao je da ti koji pričaju i pominju memoradnum i Načertanije nisu to ni pročitali, a da u svakom slučaju nikoga nećemo pitati koji ćemo pravni dokument usvojiti u našoj skupstsini, a koji će biti usmeren na to da se očuva jezik i kultura i nacionalni identitet Srba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje da će sledeće godine "punom parom" započeti izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi.

Ako to bude "krenulo" dobro, projekat će biti proširen i na mlade bračne parove, kao bi se, između istalog, podstaklo rađanje, dodao je on.

"Važno je da krenemo da radimo u maju i junu, da položimo kamen temeljc, da pripremio sve sa Beogradom i drugim lokalnim samoupravama i krenemo u taj veliki projekat", rekao je Vučić u intervjuu Pink televiziji.

On je dodao da će država uložiti jednu milijardu za oko 4.000 ili 5.000 stanova.

"Sve ukupno, kada budemo nalatili deo troškova na million kvadrata, dražavno ulaganje trebalo bi da bude, odnosno državni minus može da bude 200 miliona, što je minimalno za ovako ogromno ulaganje, podizanje BDP i podizanje građevinske industrije", rekao je Vučić.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je šest gradova predložilo lokacije za gradnju ukupno 20.295 jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti i da bi gradnja mogla da počne već u prvoj polovini 2018. godine.

On je ponovio da bi, primera radi, za stan od 60 kvadrata učešće korisnika kredita trebalo da bude samo 5 odsto, odnosno 1.500 evra, kako bi pokazao želju da živi u tom stanu.

Država će da učestvuje sa dodatnih 5 odsto, a kredit banke je 90 odsto, odnosno 27.000 evra. Kamata na kredit države bila bi 0,5 odsto, a kamata na kredit banke 2,9 plus euribor, a rok otplate 35 godine.

"Dakle, rata na kredit banke bi bila 126 evra na mesečnom nivou. Gde možete da iznajmite stan, a kamoli da bude u vasem vlašnistvu od samog počekta za 126 evra. Poslednjih pet godina samo 25 evra", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su iz jedne ambasade zvali opštinsku izbornu komisiju u Pećincima da se „CRTI“ dopusti da posmatraju izbore, a oni su se potom povukli, jer ih je neko, kako su se žalili, slikao.

On je, gostujući na Pinku, kazao da su sve stranke imale posmatrače na opštinskim izborima u nedelju, i da je bilo više opozicionih, a da se onda prijavio i „neko ko dobija pare da može da govori šta se nekima sviđa“.

„Čak su iz neke ambasade zvali opštinsku izbornu komisiju da neko bude posmatrač. I to su radili. A onda se povuku, i to zato što je neko dolazio da ih slika. Je l'' slikanje krivično delo? Vi, inače, idete i slikate po ceo dan“, kazao je Vučić.

Rekao je, na konstataciju da su neki kritikovali što se naprednjaci toliko trude oko lokalnih izbora, da SNS ništa ne prepušta slučaju.

FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

„Uvek se borimo da ostvarimo što bolji rezultat. Laki izbori postoje samo za one koji gube. Ne postoje laki izbori za one koji pobeđuju“, poručio je Vučić.

Najavio je da će obići Tovarnik i zahvali se građanima na ogromnoj podršci, kao i u Popincima, gde je SNS imao podršku od oko 80 odsto.

Ukazao je da na protekle lokalne izbore nije bilo nijedne primedbe, izuzev od SNS-a.

„U Preševu je bio divlji zapad, jer su se Albanci tukli među sobom“, preneo je on.

Vučić je ukazao da zajednička srpska lista koju predvodi SNS za sada ima 5,20 odsto, i da je prešla cenzuš što do sada nikada nije bilo, ali i da se na nekim mestima ponavljaju izbori.

Istakao je da je očekivao probleme u Mionici, gde je bilo napeto, pošto je tamo Vojislav Šešelj vrlo snažan, a i socijalisti imaju jaku podršku, te je i DS strahovito snažan.

„Tamo su izbori prošli bez problema, jer, kada imate normalne ljude onda nema problema“, rekao je on.

Zahvalio se lideru DS Draganu Šutanovcu, za kojeg je rekao da je iskusan politicar i korektan, a ne kao neki drugi koji imaju potrebu da samo pričaju.

Vučić je podvukao da svi znaju da je svaki glas bio pošteno "zarađen".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će izbori u Beogradu biti raspisani u zakonskom roku i da će biti održani u martu, a da će Srpska napredna stranka (SNS), kako je naveo, na tim izborima "kandidovati" dobar tim i program.

''Pokušaćemo da predočimo šta smo uradili, a građani neka biraju po rezultatima, a ne po tome koliko smo dopadljivi Vesić i ja ili po tome kakva je emocionalna inteligencija Siniše Malog'', poručio je Vučih na TV Pinku.

Najavio je da će SNS na gradske izbore izaći sa rezultatima i timom, a da građane moli da biraju - po rezultatima.

„Molim građane da ne biraju po simpatijama, jer smo na dnu lestvice po tome“, ukazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da Srbija počinje da radi na dovođenju kapitalnih investicija, te najavio da će u četvrtak u Lebanima otvoriti novu fabriku, u kojoj će biti 350 novih radnih mesta.

Zahvalio se građanima na ogromnoj podršci, dodajući da ima još mnogo toga da se uradi i izgradi.

Rekao je da se do sada radilo pre svega na povećanju zaposlenosti, a da će se sada raditi na dovođenju visokotehnoloških investicija.

S tim u vezi je ukazao da u Cumtobelu u Nišu inženjeri imaju plate u visini od 1.000 evra, da će Kontinental dovesti u Srbiju razvojno istraživački centar, gde plata neće biti ispod 1.200 evra.

Kao rezultate rada vlade naveo je i fabrike Krombert Šubert, Leoni, Mitas, Džinsi, koji će u novom postrojenju zaposliti daljih 1.000 radnika, te fabriku dečije hrane u Dobanovcima, braunfild investiciju u Surdulici...

Kazao je da očekuje dolazak japanskog premijera 15. januara, dodajući da je to od velikog značaja.

U obraćanju građanima najavio je da će se dalje graditi fabrike, biće još više puteva, velike stambene izgradnje.

„Za spoljnu politku potrebna je velika hrabrost, potrebno je i da se suočavamo sa realnošti na Kosovu i Metohiji, ali uz očuvanje naših interesa, da se ne odričemo onoga što jeste naše, ali da ne tvrdimo da je sve naše, jer to nije realno i posvetimo se našoj budućnosti, razmišljamo kako da podignemo natalitet u zemlji, i zaustavimo odliv mladih, što je nenadoknadiv gubitak, iako je manji nego u zemljama EU", kazao je on gostujući na Pinku.

Vučić je rekao da Srbija može da bude centar IT sektora, i da kada se iduće godine možemo pohvaliti prosečnom platom od 500 evra, možemo obratiti mladima da vide svoju budućnost u svojoj zemlji.

Istakao je da se svake godine povećava životni standard, i da se to odražava i na broj vozila u Beogardu, te dodao da će biti svake godine veće gužve.

„To je još jedan dokaz da živimo bolje“, konstatovao je Vučić.

Ukazao je da će biti potrebna pomoć građana za očuvanje političke stabilnosti, nezavisnosti, te dodao da se mora raditi sa svima, bez emocija, i da Srbija ne može biti neprijatelj ni Amerikancima, ni Rusima, niti bilo kome drugom.

Naglasio je da moramo da ubrzamo put ka EU, ali i u skladu sa svojim interesima ojačamo prijateljstva sa drugim zemljama.

Zahvalio se ljudima u vladi za dobru saradnju sa predsednikom i njegovom kancelarijom, ističući da bez podrške građana ne bi ostvarili dobre rezultate.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.