Vučić o odnosima sa CG, Medojeviću

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o odnosima sa CG, Medojeviću

Podgorica -- Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za TV Crne Gore da se nada da će Srbija i Crna Gora za nekoliko godina istovremeno ući u Evropsku uniju.

"Gledamo da jedni drugima pomognemo, da učimo na lošim iskustvima, da ne pravimo iste greške. Čini se da ćemo ići istom trasom. Nadam se - u najboljem smislu - da ćemo narednih godina zajedno dočekati članstvo", kazao je Vučić u intervjuu Televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crne Gore.

Vučić je ocenio da su nesuglasice Crne Gore i Srbije po strani, jer su se okrenule budućnosti i interesima građana.

Predstojeće posete premijera Srbije Ivice Dačića Podgorici i uzvratnu posetu crnogorskog premijera Mila Djukanovića Beogradu, Vučić vidi kao priliku za dogovor o saradnji u konkretnim projektima.

"Nekadašnje razlike i politička trvenja ostavili smo po strani. Gledamo u budućnost i pokušavamo da nađemo najbolja rešenja", rekao je Vučić.

Izrazivši zadovoljstvo saradnjom s Podgoricom i u suzbijanju organizovanog kriminala, Vučić je ukazao da ta saradnja može biti bolja.

Predstojeću posetu premijera Srbije Ivice Dačića Podgorici, a potom i dolazak crnogorskog premijera Mila Đukanovića u Beograd, Vučić ne vidi kao sastanke političko-marketinškog tipa već kao priliku za dogovor o saradnji na konkretnim projektima koji su izvesni, naročito oni u oblastima saobraćaja i energetike.

Vučić je kazao da svi nadležni organi Srbije rade na hapšenju odbeglog narko bosa Darka Šarića.

On je rekao da je iznenađen optužbama funkcionera opozicionog Demokratskog fronta Crne Gore Nebojše Medojevića da zajedno sa premijerom Dačićem štiti Šarića i da je "deo balkanske kriminalne konfederacije".

Povodom nedavnih izjava Medojevića koji je Vučića optužio za "izdaju državnih interesa Srbije" i za mesanje u unutrašnja pitanja Crne Gore, Vučić je večeras rekao da je Medojević "neodgovoran pojedinac" i istakao da njegove izjave ne mogu ugroziti dobre odnose Srbije i Crne Gore.

"Nisam mogao da verujem da je bilo ko izjavio tako nešto, ne znam čime je to izazvano i kao odgovoran čovek ne želim uvredama da se osvrćem na sve što je gopodin Medojević u životu uradio što se mafije tiče…. On je sa njima imao kontakte i on je od njih uzimao novac, a ne ja", istakao je Vučić.

On je ponovio da Darka Šarića nikada nije video, niti je sa njim ikada razgovarao i da stoga ne zna šta to znači u tom smislu u kome je Medojević govorio.

"Niko više od mene na kugli zemaljskoj ne traži više i ne želi više da vidi Šarića iz rešetaka”, rekao je Vučić.

Plaši se, kako je kazao, da neki ljudi pokušavaju da unište odnose Srbije i Crne Gore zbog ličnih političkih interesa i da im za to neko od tajkuna daje novac.

"Da li je to (Miroslav) Miškovićev novac ili nekog drugog, to u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da vam kažem, ali znam da je teško pronaći neki drugi motiv u takvoj priči… I kao što vidite, na to prilično mirno reagujem, iako mi je potpuno neverovatno zvučalo da sam tako nešto uopšte čuo", rekao je Vučić.

Kao predsednik Srpske napredne stranke Vučić je rekao da ta stranka ima veoma dobre odnose sa Novom srpskom demokratijom i korektne odnose s Demokratskom partijom socijalista.

"Mi želimo dobre odnose sa Crnom Gorom i kao odgovoran čovek neću i ne mogu da dozvolim da neodgovornost pojedinca, a u ovom slučaju to je gospodin Medojević, na bilo koji način ugrozi naše odnose", kazao je Vučić.

On je dodao da bi mogao mnogo više loših stvari da kaže o Medojeviću, nego što Medojević može da izmisli o njemu, ali da sve do sada rečeno, kako je rekao, više govori o njemu, nego o Vučiću.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija i Crna Gora okrenute budućnosti

Izvor: RTS, 16.Avg.2013

Za nekoliko godina Srbija i Crna Gora će istovremeno ući u Evropsku uniju, uveren je Aleksandar Vučić. Vicepremijer je ocenio da su nesuglasice dve zemlje po strani jer su se okrenule budućnosti i interesima građana. ..Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da...

Nastavak na RTS...

Vučić: Crna Gora i Srbija zajedno u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2013

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u večerašnjem intervjuu da se nada da će Srbija i Crna Gora za nekoliko godina istovremeno ući u Evropsku uniju (EU).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić očekuje da će Crna Gora i Srbija zajedno u EU

Izvor: Beta, 17.Avg.2013, 11:25

PODGORICA, 17. avgusta 2013. (Beta) - Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak uveče da se nada da će Srbija i Crna Gora za nekoliko godina istovremeno ući u Evropsku uniju (EU)..."Gledamo da jedni drugima po.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.