Vučić o dijalogu sa Prištinom: Nisam ja taj koji je potpisao akt o premeštanju dijaloga u EU, nego oni pre nas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2018, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o dijalogu sa Prištinom: Nisam ja taj koji je potpisao akt o premeštanju dijaloga u EU, nego oni pre nas!

Prvi sporazum je potpisan 2. decembra 2011. godine o integrisanom upravljanju granicama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da on nije nikad potpisao nikakav sporazum ili akt o premeštanju dijaloga Beograda i Prištine iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, već je to urađeno za vreme Borisa Tadića.

Pročitajte i:

- Nikada nismo nikakav sporazum, nikakav akt o premeštanju iz UN u Evropu mi ni potpisivali, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo šta. Bilo je različitih promena formata, ali ni Dačić, ni Ðurić, ni Vučić, ni bilo ko, nikada ništa o promeni nadležnosti ili strukture dijaloga nije potpisao. Ništa slično- rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa vrhom Vojske Srbije ko je odgovoran za prebacivanje dijaloga iz UN u okvire EU - on ili Boris Tadić, kazao da je u septembtru 2010. godine Generalna skupština UN na predlog Borisa Tadića usvojila rezoluciju kojom je pozvala EU da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

U martu 2011. godine započeo je dijalog Tahiri - Stefanović, podsetio je Vučić i dodao da je prvi sporazum koji je potpisan 2. decembra 2011. godine bio sporazum o integrisanom upravljanju granicama.

- Tada su nam doveli graničnu policiju i carinu na Jarinje i Brnjak, tada je zvanično uspostavljena granica između Srba i Srba i tada je sever KiM odvojen od centralne Srbije - kazao je predsednik Srbije i podsetio da u zemlji tada nisu bili ni planirani izbori u zemlji, niti je SNS bila blizu vlasti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Boris Tadić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.