Vučić o Prištini, Kukan o vladavini prava i slobodi medija

Izvor: B92, 29.Okt.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Prištini, Kukan o vladavini prava i slobodi medija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije EP pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija Eduardom Kukanom.

Kako se navodi u saopštenju Vučić je sa Kukanom razgovarao o evropskom putu Srbije, reformskim procesima, dijalogu sa Prištinom i situaciji u regionu.

“Predsednik Vučić je istakao da punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i naglasio da je celom regionu mesto u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj uniji, što bi doprinelo bržem ekonomskom razvoju zemalja Zapadnog Balkana. Srpski predsednik je obavestio predsedavajućeg Delegaciji Eduarda Kukana o razlozima za prekid dijaloga sa Prištinom, naglasivši da nije ispunjena obaveza iz Briselskog sporazuma, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština“, navodi se .

Dodaje se da je Vučić izrazio zabrinutost namerama Prištine da formiraju tzv. vojsku Kosova i naglasio da će to dovesti do destabilizacije situacije u regionu.

“Srbija je spremna za nastavak dijaloga, čak i u situaciji pojačanih političkih i bezbednosnih tenzija nepovoljnih, pre svega, za Srbe na Kosovu i Metohiji”, istakao je Vučić.

U saopštenju se ističe da je Vučić je naglasio da je, u skladu sa novim preporukama Venecijanske komisije, u septembru ove godine predstavljen revidirani Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

“Predsedavajući Delegaciji Eduard Kukan je pozitivno ocenio ekonomski napredak Srbije, istakavši da su strani investitori zadovoljni poslovnom klimom u Srbiji, što Evropska unija pozdravlja. On je naglasio da mu je drago što je Srbija stub stabilnosti u regionu i dodao da je neophodno raditi na poboljšanju situacije u oblasti vladavine prava i slobode medija“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić o Prištini, Kukan o vladavini prava i slobodi medija

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije EP pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija Eduardom Kukanom...Kako se navodi u saopštenju Vučić je sa Kukanom razgovarao o evropskom putu Srbije, reformskim procesima, dijalogu sa Prištinom i situaciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.