Vučić nakon razgovora s šeficom EU: Svi razumeli potrebu stabilnosti i mira

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić nakon razgovora s šeficom EU: Svi razumeli potrebu stabilnosti i mira

Večerašnji sastanak u Briselu pokazao je da su svi razumeli potrebu za održanjem stabilnosti i mira u regionu, izjavio je premijer i novoizabrani predsedniik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je dodao da je sa svoje strane ponovio ideju carinske unije.

Vučić je nakon sastanka Federike Mogerini sa premijerima Zapadnog Balkana, prenosi RTS da je ukazao da je to tržište od 20 miliona stanovnika, ali da naravno to nije zamena za članstvo u EU i dodao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se sastanci u ovakvom i sličnom formatu nastaviti i u Briselu i na drugim mestima.

I previše neformalno: Edi Rama došao na sastanak s Mogerinijevom kao da je pošao u kafanu (FOTO)

On je odgovarajući na pitanja, rekao da je razgovarao sa makedonskim mandatarom Zaevim, koji mu je prišao i da je u korektnom razgovoru na neki način došlo do razjašnjenja nekih izjava koje su date u toku kampanje u Makedoniji, kao i da su se složili da će jačati odnose dve zemlje.

Mogerini je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.