Vučić izjavio da je 16 članica EU tražilo od Srbije da uvede sankcije Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2022, 12:31

Vučić izjavio da je 16 članica EU tražilo od Srbije da uvede sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, 16 od 27 članica Unije direktno ili indirektno govorilo o neophodnosti pridruživanja Srbije sankcijama protiv Rusije, ali da to ne znači da Beograd treba da napusti evropski put. Tokom obraćanja iz predsedništva Srbije 25. juna, Vučić je rekao da zbog pritisaka sa kojima se suočio na samitu, u vezi sa uvođenjem sankcija Rusiji, "ne treba ići u drugu krajnost".  "Vidim da u...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vučić: Evropa u direktnom ratu protiv Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su u EU mnogi bijesni što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, te istakao da je Evropa u direktnom ratu protiv Rusije i da sve čeka još gori rat, ako se situacija u Donbasu, ne završi primirjem ili mirom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.