Izvor: RTS, 29.Apr.2021, 13:33

Vučić i Kopač o reformama u oblasti energetike i Srbijagasu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Evropske unije Janezom Kopačem, sa kojim je razgovarao o sprovođenju reformi u oblasti energetike i razdvajanju delatnosti u "Srbijagasu".
Predsednik Vučić je podsetio da Srbija ove godine predsedava Energetskom zajednicom, te da prioritet Srbije ostaje energetska tranzicija ka čistim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvorima energije, kao i transformacija državnih energetskih preduzeća, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je razdvajanje delatnosti Srbijagasa u skladu sa preuzetim obavezama Zakonom o ratifikaciji Ugovora o osnivanju Energetske zajednice, te da je, u tom smislu, neophodno prilagoditi strategije i preduzeti sadržajne i delotvorne korake.
Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Evropske unije Janez Kopač izrazio je očekivanje da će Srbija prihvatiti inicijativu Sekretarijata Energetske zajednice o uvođenju takse na ugljenik.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PREDSEDNIK NA JOŠ JEDNOM SASTANKU: Vučić i Kopač o reformama u oblasti energetike i Srbijagasu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021

Predsednik Vučić je podsetio da Srbija ove godine predsedava Energetskom zajednicom i da prioritet Srbije ostaje energetska tranzicija ka čistim izvorima energije, kao i transformacija državnih energetskih preduzeća, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike...Predsednik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.