Vučić: Želimo da budemo sledeći u EU, moramo biti na samitu

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Želimo da budemo sledeći u EU, moramo biti na samitu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bukureštu da Srbija želi da postane sledeća članica EU.

"Želimo još snažniju podršku Bukurešta, Atine i Sofije na evropskom putu. Želimo da budemo sledeća zemlja koja će postati članica EU, bez vaše podrške to ne možemo da uradimo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa premijerima Grčke, Bugarske i Rumunije, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Aleksisom Ciprasom, Bojkom Borisovim i Viorikom Dančilom.

On je rekao da su danas postigli konkretne rezultate i da će biti formirana zajednička radna grupa u kojoj će učestvovati ministri saobraćaja, transporta i telekomunikacija četiri zemlje.

Vučić je rekao da su danas razgovarali o izgradnji puteva i o drugim načinima finansiranja i delovanja.

"Srbija mora da prisustvuje Samitu EU-Zapadni Balkan u Bugarskoj"

Vučić je izjavio u Bukureštu i da Srbija mora da ima predstavnika na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji 17. maja.

"Moramo da budemo prisutni", rekao je Vučić novinarima u Bukureštu.

On je kazao da još nije odlučio ko će ići na samit, da je on dobio poziv, ali da će odlučiti posle sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

"Ne možete to da radite (da ne odete na sastanak) kada vam dolaze najmoćniji evropski lideri od kojih vam sve zavisi. Srbija ne može to sebi da dozvoli", rekao je Vučić.

On je rekao da je dužnost Srbije da ide na samit.

"Kako mislite da možemo da zabijemo leđa Bugarskoj i da im kažemo da nas ne interesuju iako su nas podržavali. Mislite li da je dobro da tamo budu nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emanuel Makron, svi najvažniji evropski lideri, a da Srbija tamo ne bude", rekao je Vučić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Želimo da budemo sledeća zemlja članica EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bukureštu da Srbija želi da postane sledeća članica EU..."Želimo još snažniju podršku Bukurešta, Atine i Sofije na evropskom putu. Želimo da budemo sledeća zemlja koja će postati članica EU, bez vaše podrške to ne možemo da uradimo",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.