Vučić, Zaev i Rama o malom Šengenu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić, Zaev i Rama o 'malom Šengenu'

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i premijer Albanije Edi Rama, potpisali su četvrtak u Novom Sadu deklaraciju o namerama o uspostavljanju "malog Šengena". Ova deklaracija trebalo bi da pomogne da čitav region Zapadnog Balkana počne da funkcioniše na četiri ključne slobode EU - sloboda kretanja kapitala, roba, uluga i ljudi. (Snimatelj: Dragan Kostić)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Region sve bliže "malom Šengenu"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2019

NOVI SAD, BANJALUKA - Edi Rama i Zoran Zaev, premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, te Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, dogovorili su u Novom Sadu zajedničku deklaraciju, koja predviđa slobodu protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istovremeno pozivajući i ostale zemlje zapadnog Balkana...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Osmani: "Mali šengen", velika greška

Izvor: Blic, 11.Okt.2019, 10:22

Kandidat DSK za premijera Vjosa Osmani, nazvala je ideju o balkanskom "mini šengenu", o čemu su se u četvrtak saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, "velikom greškom".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.