Vučić: Srbiju očekuju godine velikog ekonomskog rasta

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jul.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbiju očekuju godine velikog ekonomskog rasta

Mir i stabilnost su najvažniji za ekonomski napredak poručio je premijer Aleksandar Vučić uoči Samita lidera zapadnog Balkana i EU u Parizu i dodao da Srbiji predstoje zlatne godine velikog ekonomskog rasta i poboljšanja životnog standarda.

On je za TV Pink kazao da se radi na povećanju ugleda Srbije u svetu, kao i privlačenju stranih investitora, što, kako je istakao, doprinosi ekonomskom rastu države.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />Sa visokim evropskim zvaničnicima, Vučić će, kako je rekao, razgovarati o politici, ekomomiji i evropskom putu, naročito posle Bregzita.

Podsetivši da se 11. jula obeležava zločin u Srebrenici, dok je 4. avgusta obeležavanje akcije "Oluja", na jedan način u Srbiji, a na drugi u Hravtskoj, Vučić je kazao da sa predstavnicima BiH i Hrvatske razgovarati kako da se sve to prevaziđe.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ponovo će tada tenzije biti podignute. Te stvari moramo da prevaziđemo, jer umesto da stalno pričamo o 1995. godini, bolje da pokušamo da pričamo o 2025. i svemu što treba da uradimo da bi tada bili zemlje s najvišim rastom - istakao je premijer.

Na Samitu u Parizu biće reči o infrastrukturnim projektima, trgovinskim poslovima i premijer je poručio da je Srbija spremna na svaki oblik i viši nivo carinske, trgovinske i svake druge vrste integracije koje donose poslovnu korist.

- Mi smo u potpunosti za slobodan protok ljudi, kapitala i robe na zapadnom Balkanu, jer samo ujedinjeni možemo da postignemo ozbiljnije rezultate - rekao je Vučić i dodao da će na Samitu predstaviti šta je Srbija do sada uradila, kao i planove koji joj predstoje.

Govoreći o infrastruktrnim projektima, Vučić je kazao da je Srbija, čini se, spremnija nego prištinska strana za početak radova na auto putu Niš - Priština, što je za od velikog značaja za ceo Toplički region, i za Prokuplje, Kuršumliju, Blace i Žitorađe, kao i za deo nišavskog regiona.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Mislim da je to dodatno inftrastruktuno povezivanje i sa Albanijom, jer bismo imali brz autoput sve do Drača i Tirane - naveo je on.

Srbija, kako je naglasio, na Samitu izaziva najveću pažnju, napomenuvši i da se najviše reakcija očekuje upravo iz naše zemlje.

- Mi ćemo da tražimo ono što možemo za našu zemlju, a naravno poštujemo sve ostale. Pogledaćemo od tih konkretnih infrastrukturnih do svih drugih trgovinskih poslova, ali da vidimo da nas politika po tom pitanju ne zaustavlja, da nemamo te tupave ideje kojima će neko da vodi akciju zaustavljanja građana susedne države - rekao je Vučić.

Takođe, istakao je da je neophodno da se razgovara i o svim problemima otvoreno.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.