Vučić: Srbija neće biti siromašni rođak EU koji traži milostinju

Izvor: 24sata, 01.Nov.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija neće biti siromašni rođak EU koji traži milostinju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija neće ući u Evropsku uniju kao "siromašan rođak kojeg se svi stide", već kao zemlja koja ima dobar i razvijen poslovni ambijent.

On je na početku 38. sastanka Trilateralne komisije u Beogradu, istakao da je Srbija započela reforme koje će joj omogućiti da krene ka boljoj budućnosti i iskoristi sve propuštene šanse iz prethodnih godina.

- Nećemo da budemo siromašni rođak koji traži milostinju >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << i kojeg se svi stide, stvorićemo dobro okruženje, pravu tržišnu ekonomiju kako bi privukli investitore koji će u našoj zemlji moći da zarade, ali i da ostvare punu pravnu sigurnost - rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija počela da se reformiše, da je nepovratno krenula ka EU i naglasio da ima dobre prijateljske odnose sa svim zemljama u svetu, uključujući Rusiju sa kojom ima potpisan sporazum o slobodnoj trgovini.

- Nadam se da će naši gosti videti prenosti ako rade u Srbiji, kao što su to videli naši prijatelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata... Verujte u ono što vidite, ocenjujte nas kao i druge, po istim kriterijumima, bez predrasuda - apelovao je Vučić.

Vučić je podsetio da će Srbija sledeće godine biti i predsedavajuća OEBS-om i dodao da će na taj način dobiti priliku da pokaže svoju posvećnost miru, stabilnosti i dijalogu kao načinu rešavanja problema.

- Potreba za saradnjom nikada nije bila veća, taj korporativni pristup u rešavanju problema i Srbija želi da bude i biće deo tih rešenja - poručio je Vučić.

"Evropa uz vas kad krene težak put"

Skup u Beogradu otvorio je predsednik Trilaterale za Evropu i bivši predsednik Evropske centralne banke Žan Klod Triše, a koji je naglasio da želi da vidi kako se ostvaruje san ujedinjene Evrope sa Srbijom i njenim susedima.

- Budite uvereni da smo uz vas kada budete krenuli na težak put - rekao je Klod Triše.

Prema njegovim rečima, tokom tri dana zasedanja u Beogradu razmatraće se perspektiva evropskih integracija, situacija u Ukrajini i Rusiji, bezbedonosni izazovi u Evropi i svetu, ali i tehnološke inovacije i istraživanja.

Sastanci Trilateralne komisije održavaju se iza zatvorenih vrata.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nećemo u EU kao siromašan rođak koga se stide"

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija neće ući u Evropsku uniju kao "siromašan rođak kojeg se svi stide", već kao zemlja koja ima dobar i razvijen poslovni ambijent. ..Aleksandar Vučić predstavio plan Srbije pred Komisijom.. ..Vučić je na početku 38. sastanka Trilateralne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.