Vučić: Pozitivan trenutak za proširenje EU na Zapadni Balkan

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pozitivan trenutak za proširenje EU na Zapadni Balkan

Srbija je spremna da iskoristi pozitivan trenutak stvoren strateškim dokumentom Evropske komisije o kredibilnoj politici proširenja na Zapadni Balkan, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom.

U saopštenju predsednikovog kabineta se navodi da je Vučić ocenio da bi elemente predloga novog budžeta EU, poput onih koji se tiču dodatnih ulaganja u inovacije, infrastrukturu i poljoprivredu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trebalo iskoristiti, i da je važno što sadašnji predlog budžeta podrazumeva i značajno povećanje izdvajanja za pretpristupnu pomoć potencijalnim kandidatima.

Vučić je kazao i da očekuje snažniju podršku Evropske komisije za ubrzanje procesa pregovora o pristupanju, da iz Izveštaja Evropske komisije proizilazi da Srbija sprovodi brojne političke i ekonomske reforme i da je spremna da nastavi da ih sprovodi.

Etinger je rekao je da je veoma važno da zna šta su očekivanja Srbije u pogledu evropskih fondova.

"Imamo konstruktivne odnose i bez obzira na različite izazove i prepreke, Srbija, uz svesrdnu podršku Evropske komisije, uspešno i kontinuirano napreduje na svom evropskom putu", ocenio je Etinger.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.