Vučić: Na sastancima u Briselu nije bilo reči o ZSO

Izvor: RTS, 23.Mar.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Na sastancima u Briselu nije bilo reči o ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da na današnjem sastanku sa Tačijem i Mogerinijevom nisu analizirane tačke Briselskog sporazuma koje se tiču zajednice srpskih opština.
"Za pet godina su se najteži ratovi završavali, samo ZSO nije mogla da bude ustanovljena, 1800 ana od potpisivanja Briselskog sporazuma", rekao je predsednik Vučić za TV Pink.

U sedištu Evropske službe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za spoljne poslove u Briselu večeras su se sastali šefica EU diplomatije Federika Mogerini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašima Tači. Tom sastanku prethodili su odvojeni susreti Vučića i Tačija sa Mogerinijevom.
Vučić je rekao da na tom sastanku nije bilo reči o ZSO, već samo o ostalim tačkama Briselskog sporazuma.
Čak i ako predstavnici Prištine kažu da će raditi na ZSO, to se neće desiti, rekao je Vučić. 
Uskoro opširnije...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: To što nije formirana ZSO nije krivica samo Albanaca

Izvor: RTS, 23.Mar.2018

Nakon sastanka u Briselu, Aleksandar Vučić je rekao da gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma koje se tiču ZSO nisu ni dirnute. To ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija, rekao je Vučić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.