Vučić: Mogerini nije kriva za prekid dijaloga

Izvor: Mondo, 12.Dec.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Mogerini nije kriva za prekid dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini nije odgovorna za prekid dijaloga Beograda i Prištine.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Ne mislim da je Mogerini neko ko je na bilo koji način naklonjen Beogradu ili Srbiji. Naprotiv. Ali svakako da nije ona kriva. Za to možemo da budemo krivi mi i Priština. Neka razmisle dobro u Prištini ko je kriv, neka razmisle ko je taj koji je želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dogovore, a ko je taj koji dogovore nije želeo", rekao je Vučić u Abu Dabiju, a preneo RTS.

Vučić je naveo da se nada da doći do većeg razumevanja u budućnosti i da će Priština shvatiti da nasilničkim i protivpravnim merama ne možete ništa da postignete.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj u utorak je optužio Federiku Mogerini da je ona uništila i poremetila dijalog koji je imao za cilj normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, pretvorivši ga u dijalog o teritoriji, granicama ili razmenama

"Mislim da je gospođa Mogerini odgovorna za prekid dijaloga. Ona je dijalog o normalizaciji odnosa pretvorila u dijalog o teritoriji, što je prouzrokovalo štetu regionu. Žalosno je to zbog velikog uloga Evropske unije", rekao je juče Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.