Izvor: RTS, 05.Dec.2022, 13:18

Vučić Lajčaku: Neophodna je primena dogovora o Zajednici srpskih opština

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Vučić je naglasio neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda.
Predsednik Vučić je, uz fotografije na Instagramu, naveo da je sa Lajčakom razmotrio poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine.

"Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda. Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana", naveo je Vučić.
Miroslav Lajčak razgovaraće danas od 13 časova i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.  
Sutra će se u Prištini sastati sa premijerom Aljbinom Kurtijem, potvrdio je RTS-u izvor iz EU.
Posle imenovanja Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi, na KiM su se podigle nove tenzije. Predsednik Vučić je imenovanje Rašića ocenio kao "sramno" i da je to "najblaža reč koja može da se upotrebi".
Situacija na KiM bila je tema i razgovora predsednika Vučića sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.
Kako je najavio šef srpske diplomatije, predsednik će nakon sastanka sa Lajčakom odlučiti da li će učestvovati na samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani koji će biti sutra održan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Lajčakom: Neophodno formiranje ZSO, poštovanja volje srpskog naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas, u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje srpskog naroda..."Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio sam poslednja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić se oglasio posle sastanka sa Lajčakom

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Kao što se i očekivalo, tema susreta bila je situacija na Kosovu i Metohiji. -Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.