Vučić: Hvala Putinu što poštuje naš evropski put!

Izvor: BKTV News, 16.Okt.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Hvala Putinu što poštuje naš evropski put!

Premijer Srbije Alekasandar Vučić rekao je da Rusija nikada nije pritiskala Srbiju da odustane od svoje odluke da ide ka članstvu u Evropskoj uniji.


On je na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom istakao zahvalnost Rusiji za podršku srpskom putu ka EU.
”Srbija se nalazi na svom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na Evropskoj uniji i od tog puta se ne odustaje. Srbija je zahvalna Ruskoj Federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što je nije pritiskala da odustane od svoje odluke”, rekao je Vučić.
Predsednik srpske Vlade je naveo da će Srbija imati značajnu ulogu u predsedavanju OEBS 2015. godine, gde, kako je istakao, ne vidi samo važnu ulogu sa sebe.
“Srbija će voditi odgovornu politiku i pokazati da je u stanju da čini i deluje u pravcu rešavanja problema u svetu. Srbija je pokazala da je prijatelj Rusiji i u teškim trenucima, nije uvodila sankcije i neće uvoditi, bar ne ova Vlada”, zaključio je Vučić.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da se Rusija zalaže da se kosovski problem reši putem rezolucije SB UN. On je dodao da evropske zemlje koje su uvele sankcije Rusiji pokušavaju da im otežaju život, ali zapravo sebi otežavaju život. Zato zemlje poput Srbije treba da zauzmu svoje mesto na našem tržištu koje im pripada, dodao je Putin.
Izvor: agencije
The post Vučić: Hvala Putinu što poštuje naš evropski put! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpsko-ruski odnosi će biti još bolji

Izvor: Capital.ba, 16.Okt.2014

BEOGRAD, Srpski premijer Aleksandar Vučić i ruski predsjednik Vladimir Putin dogovorili su izvoz srpskih „fijat“ automobila, sira i sirnih namaza u Rusiju i ocijenili da će u budućnosti srpsko-ruski politički i ekonomski odnosi biti još bolji. „Srbija se nalazi na putu ka EU i od tog puta...

Nastavak na Capital.ba...

Pajtić: Najpre otvoriti poglavlja o vladavini prava i medijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 13:24

Lider DS Bojan Pajtić izjavio je danas da se ta stranka zalaže da ubrzani put Srbije ka Evropskoj uniji bude nastavljen kao i da će DS kod evropskih prijatelja insistirati da prvo budu otvorena poglavlja 23 i 24, koja se bave vladavinom prava i slobodom medija...Pajitić je, kako se u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.