Izvor: Radio 021, 26.Apr.2021, 22:02

Vučić: EU će podržati izgradnju pruge od Beograda do Severne Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u Briselu dogovorio podršku EU za izgradnju pruge između Beograda i Niša, kao i Niša do granice Severne Makedonije.

"Plašio sam se da govorim o tome pre današnjeg sastanka sa Ursulom fon der Lajen. Izgradićemo zajedno sa EU železničku prugu između Beograda i Niša, ali i od Niša do Preševa, odnosno ka granici Severne Makedonije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << To će biti velika promena za našu zemlju", kazao je.

Vučić je istakao da će to stvoriti mnogo novih prilika za građane i one koji se vraćaju u zemlju, ali i za bolji transport iz zapadne Evrope kroz Srbiju do Skoplja i Istanbula.

"To će značiti mnogo ne samo za transport ljudi, već i robe i nisam mogao da sakrijem svoje uzbuđenje povodom toga", rekao je i ocenio da je to jedna od najvažnijih stvari koje će postići u toku svog mandata.

Izrazio je nadu da će ugovor, s tim u vezi, uskoro biti potpisan, te preneo da je pozvao Fon der Lajen da dođe u Srbiju i na licu mesta vidi koliko je to značajan projekat.

"Dobićemo 35 do 50 odsto sredstava iz fondova EU za taj projekat. To spada u Zelenu agendu. To je velika količina novca za nas, oko 600 do 700 miliona evra za taj projekat", objasnio je Vučić.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.