Vučić: Dobiće odgovor VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 09:03

Vučić: Dobiće odgovor VIDEO/FOTO

Danas je zvanično počeo Samit EU – Zapadni Balkan, na kome se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pred početak samita, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nema razloga da se Srbija plaši.

"To su priče za malu decu, nema razloga da se plašimo."

Vučić je istakao da je zahvalan na podršci EU, i da danas ne očekuje ništa posebno.

"Prošla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su vremena kada nezavisne i slobodne države neko može da ucenjuje. Mi smo ovde došli kod prijatelja. Verujem u evropsku budućnost i Srbije i regiona. Zajedno ćemo se sa našim prijateljima iz regiona boriti za tu evropsku budućnost, ali poštujući sebe. Zajednički možemo mnogo toga da uradimo. To da smo uplašeni i to da smo mi mnogo mali, a neki mnogo veliki, to ostavite, to su priče za malu decu. Severna Makedonija je nama bratska zemlja."

Preneo je da je jutros razgovarao sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, a na pitanje šta misli o bilateralizaciji pregovaračkog procesa, ukazao je da je to Srbiji urađeno sa Prištinom, time što je dobila poglavlje 35.

"Ne mogu da kažem da je Kovačevski srećan. Videćemo šta će biti", dodao je on.

Na pitanje novinara da li očekuje kritike zbog neuvođenja sankcija Rusiji, Vučić je jasno odgovorio:

"Očekivao ili ne, dobiće odgovor".

Na pitanje kako gleda na izjave hrvatskih zvaničnika da "Srbija više ne može da sedi na dve stolice", predsednik je rekao:

"Srbija sedi na svojoj stolici. i nisu vaš premijer i vaš predsednik ti koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije preko svog rukovodstva. Čestitam im na tome što bi voleli da vode politiku Srbije, jer to pokazuje naš značaj i želim im sve najbolje".

Na pitanje da prokomentariše to što je nemački kancelar Olaf Šolc rekao ranije da očekuje da Srbija prizna Kosovo, Vučić je kratko odgovorio:

"I ja sam njemu rekao da mi to ne očekujemo".

Lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije, Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski doneli su odluku da će učestvovati na današnjem samitu EU - Zapadni Balkan, saopšteno je juče iz Predsedništva Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ranije da će danas biti naporan dan u Briselu, i da će se boriti za Srbiju.

Predsednik sinoć iz tehničkih razloga nije bio u mogućnosti da se uživo obrati na svom zvaničnom profilu na Instagramu, ali je najavio da će o gorućim temama govoriti danas.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.