Vučić: Dijalog sa Prištinom može da se održava bilo gde pod nadzorom Brisela

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dijalog sa Prištinom može da se održava bilo gde pod nadzorom Brisela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da dijalog Beograda i Prištine može da se vodi bilo gde, ali pod pokroviteljstvom Evropske unije.

On je na televiziji Happy rekao da bi, ako bi se menjao format dijaloga odnosno uvodili novi faktori, o tome moralo da se pregovara.

Vučić je rekao da interni dijalog o Kosovu u Srbiji mora da se vodi i da se građani "neće probuditi" sa saznanjem da je Vučić priznao nezavisnost Kosova, a da Srbija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobila ništa.

Govoreći o haškim osuđenicima za ratne zločine, Vučić je rekao da će od Međunarodnog suda za ratne zločine na prostoru Jugoslavije tražiti da da državljani Srbije kaznu izdržavaju u Srbiji, o trošku Srbije.

Vučić, koji će 7. i 8. septembra boraviti u zvaničnoj poseti Sarajevu, rekao je da odnos Srba i Bošnjaka mora da bude "pažljivo vođen i tretiran".

"Moramo da živimo zajedno. Dug, težak i naporan dijalog sa Bošnjacima nam predstoji", rekao je Vučić i dodao da su dobri odnosi sa Sarajevom važni zbog odnosa Srbije prema građanima u Novom Pazaru i Turinu.

Vučić je govoreći o beogradskim izborima, rekao da je predložio Srpskoj naprednoj stranci da na izbore izađu sa kampanjom premijera Kraljevine Jugoslavije Milana Stojadinovića, odnosno sa plakatom "na kojima je pokazao makazama kako je smanjio dug".

On je dodao da se "još kaje" što je rekao da sadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali neće biti kandidat SNS za gradonačelnika.

"To je nepravda i nefer. To je nepravda koju sam napravio pod strašnim pritiskom koji sam trpeo", rekao je Vučić.

Vučić je kritikovao i opoziciju navodeći da ona vodi "militantno-urinarnu" politiku.

"Ta politika Milovana Brkića, politika psovki, militantno-urinarna postaje jedina politika koju imamo", rekao je Vučić.

On je rekao da o mirnoj predaji vlasti može da govori neko ko pobedi na izborima, da su naredni predsednički izbori za četiri i po godine.

"Možda ću tada vama (opozciji), a možda nekome drugome koga ja odredim za naslednika, da predam vlast", rekao je Vučić.

On je dodao da će sadašnja vlast napraviti spomenik ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, jer to zaslužuje, bez obzira što se ne slaže sa sasvim sa njegovom politikom, ali da on neće govoriti na otkrivanju spomenika.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.