Vučić: Borićemo se do kraja za Folksvagen

Izvor: Mondo, 07.Maj.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: "Borićemo se do kraja za Folksvagen"

Prema rečima predsednika Srbije, Srbija je ispred svih, ali članice EU imaju određenu prednost.

Foto: promo/Volkswagen AG

Na konfernciji za medije povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da su male šanse da Folksvagen otvori svoj novi pogon u Srbiji.

"Daćemo sve od sebe. Svi oni koji rade sa VW-om, uputili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su pismo upravi zbog povoljne poslovne klime u Srbiji", izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je ispred svih, ali članice EU imaju određenu prednost.

"Boriće se do kraja jer mislimo da smo najbolji", rekao je Vučić.

Folksvagen planira da otvori novu fabriku u istočnoj Evropi, a u konkurenciji su Rumunija, Bugarska, Turska, Srbija i Severna Makedonija, a informacije da je Srbija izabrana, ali i da je ispala iz igre demantovane su.

Vrednost investicije iznosi 1,4 milijarde evra, a novo postrojenje će zaposliti 5.000 radnika. U fabrici će se praviti nekoliko modela iz Folksvagen grupe. Prema pisanju Aktualne.cz, pogonom će rukovoditi Škoda, a pored modela češkog brenda, sklapaće se i Seat Ateka.

Krajem aprila je stigla i informacija da je država Srbija ponudila lokaciju u Inđiji za izgradnju fabrike.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.