Vreme da Srbija primeni dogovore

Izvor: Beta, 07.Maj.2014, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme da Srbija primeni dogovore

BEOGRAD, 7. maja 2014. (Beta) - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da je nakon formiranja vlade vreme da Srbija primeni postignute dogovore.

Devenport je u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika NIN, koji izlazi u četvrtak, rekao da je Brisel nedavnim posetama evropskih zvaničnika Ketrin Ešton i Štefana Filea želeo da pokaže da snažno podržava pravac nove vlade i njene konkretne namere, posebno u vezi sa evropskim ambicijama Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
"Zvaničnim otpočinjanjem pregovora sa EU, Srbija je ušla u novu fazu. To ne bi bilo moguće bez napretka u dijalogu Beograda i Kosova, ali ključno je, takodje, i bez nastavka rada vlade u onim oblastima koje predstavljaju najveći prioritet za svaku potencijalnu članicu Evropske unije - u oblastima osnovnih prava, reforme pravosudja, borbe protiv korupcije, borbe protiv diskriminacija", rekao je Devenport.

On je istakao da je posle formiranja nove vlade, "vlade koja ima veoma jasnu nameru da ubrzanim tempom nastavi put ka EU", došlo vreme da se vidi suštinska implementacija u svim ovim domenima.

Britanski diplomata dodao je da se sa srpskim zvaničnicima razgovara i o krizi u Ukrajini i da postoji razumevanje za specifičnost odnosa Srbije i Rusije.

"Jasno je da Srbija deli našu duboku zabrinutost zbog situacije koja se odvija i jasno je da Srbija, takodje, podržava teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Devenport.

Na pitanje da li se bez obzira na ukrajinsku krizu pregovara o Trećem ekonomskom paketu i kakve će biti obaveze Srbije po pitanju Južnog toka, on je rekao da "postoji zakonodavni i politički okvir i obaveze zemalja članica u vezi sa time".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Devenport: Vreme da Srbija primeni dogovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2014

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da je, nakon formiranja vlade, vreme da Srbija primeni postignute dogovore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.