Vordsvort: Španija radi sa Srbijom i EU na rezoluciji

Izvor: Studio B, 02.Sep.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vordsvort: Španija radi sa Srbijom i EU na rezoluciji

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Stiven Vordsvort izjavio je danas da Španija sa Srbijom i partnerima iz Evropske unije (EU) radi na usaglašavanju teksta rezolucije o Kosovu za Generalnu skupštinu UN.

"Španija radi sa Srbijom i evropskim partnerima i pokušava da postigne kompromis i pronađe način da se reši problem", rekao je Vordsvort na pitanje novinara o predlogu rezolucije koji priprema Španija.

Vordsvort je naveo da je osnovni problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << to što nacrt rezolucije koji je Srbija podnela nije u potpunosti prethodno usaglašen sa EU.

"Najbolji pristup bio bi da se povuče postojeći nacrt i da se krene od onoga o čemu možemo da se složimo", rekao je Vordsvort novinarima na skupu o nacrtu medijske strategije.

Vordsvort je napomenuo da šef britanske diplomatije Vilijam Hejg, koji je ove nedelje posetio Beograd, nije Srbiji postavio rok za povlacenje te rezolucije, ali je podsetio da je rasprava u Generlanoj skupštini UN zakazana za 9. septembar, pa nema još mnogo vremena za razgovore.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vordsvort: Španija radi sa Srbijom i EU na rezoluciji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Sep.2010

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Stiven Vordsvort izjavio je danas da Španija sa Srbijom i partnerima iz Evropske unije (EU) radi na usaglašavanju teksta rezolucije o Kosovu za Generalnu skupštinu UN kako bi se postigao kompromis. Vordsvort je naveo da je osnovni problem to što nacrt rezolucije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Povucite rezoluciju da bismo napisali novu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2010

Umesto da razgovaramo o rezoluciji oko koje se ne slažemo, najbolje bi bilo da Srbija povuče rezoluciju o Kosovu koju je podnela Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) i da počnemo razgovore o novoj, na osnovu onoga oko čega se slažemo, izjavio je danas ambasador Velike Britanije u Srbiji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Španija sa Srbijom i Evropskom unijom radi na novoj rezoluciji o Kosovu.

Izvor: TV Avala, 02.Sep.2010

Britanski ambasador poručuje da Srbija treba da povuče postojeći nacrt.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.