Voazen: Kosovo neće biti uslov za ulazak Srbije u EU

Izvor: Blic, 09.Jul.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voazen: Kosovo neće biti uslov za ulazak Srbije u EU

BEOGRAD - Francuski poslanik Mišel Voazen izjavio je danas u Beogradu da ne veruje da će priznanje Kosova biti uslov za prijem Srbije u EU, jer to, kako je ocenio, nije povezano.

"Ne, ne verujem, jer jedno i drugo nije povezano", odgovorio je predsednik delegacije Francuske na godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a na pitanje novinara posle svečanog polaganja venca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Kalemegdanu.

Voazen, koji je i potpredsednik Odbora francuskog parlamenta za odbranu, rekao je da će delegacija Francuske sutra, završnog dana zasedanja PS OEBS u Sava centru, podržati rezoluciju koju je Srbija podnela o međunarodnoj istrazi o trgovini organima tokom rata na Kosovu.

"Naravno da ćemo glasati za", istakao je Voazen.

On, međutim, nije mogao da precizira kada će u francuskom parlamentu biti usvojen Sporazum EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju: "Ne pre sledećeg zasedanja Parlamenta, jer posle 13. jula idemo na letnji odmor", zaključio je Voazen.

Povezane vesti: PS OEBS aklamacijom sutra usvaja rezolucije Dejanovićeva pozvala Martija na skupštinu OEBS-a Ketrin Ešton iduće nedelje u Beogradu i Prištini Tadić: Nastavićemo reforme File: Vidim napredak u Srbiji, ali ne znam da li je dovoljan
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.