Vladajuće stranke u Italiji i dalje bez dogovora o novoj Vladi, rok ističe večeras

Izvor: Beta, 02.Feb.2021, 18:45

Vladajuće stranke u Italiji i dalje bez dogovora o novoj Vladi, rok ističe večeras

Političke partije koje čine Vladu Italije u tehničkom mandatu danas su nastavile s prepirkama oko ključnih pitanja, a rok za napredak u pregovorima o novoj vladajućoj većini ističe večeras.Lideri stranaka koje čine Vladu premijera Djuzepe Kontea nagovestili su u pauzama pregovora da su i dalje podeljeni oko odnosa prema ekonomskoj pomoći iz fonda EU za oporavak od pandemije korona virusa, ali i oko minimalne zarade i reforme pravosudnog sistema, navodi Asošiejted pres.Glavni spor vodi se izmedju populističkog Pokreta pet zvezdica, najjače vladajuće stranke bliske Konteu i male stranke Živa Italija, nekadašnjeg premijera Matea Rencija.Pokret pet zvezdica se protivi prihvatanju milijardi evra pozajmice od EU za zdravstveni sistem, strahujući da će Italija tako postati podložna diktatima Unije, na primer u vezi s merama štednje.Populisti žele i da zadrže garantovanu minimalnu zaradu za nezaposlene i Italijane sa niskim primanjima, što je jedno od prepoznatljivih obeležja njihove vlasti.S druge strane, Renci insistira da Italija treba da prihvati pomoć EU za zdravstveni sistem i kritikuje mehanizam minimalne zarade kao neefikasan.Izmedju dve vatre našla se Demokratska partija, stranka levog centra koja je dugo godina bila najmoćnija u Italiji.Italija se našla u novoj političkoj krizi nakon što je Konte podneo ostavku 26. januara jer nije uspeo ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladajuće stranke u Italiji i dalje bez dogovora o novoj Vladi

Izvor: N1 televizija, 02.Feb.2021

Političke partije koje čine Vladu Italije u tehničkom mandatu, nastavile su s prepirkama oko ključnih pitanja, a rok za napredak u pregovorima o novoj vladajućoj većini ističe večeras.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.