Vlada osnovala Koordinaciono telo za proces pristupanja EU

Izvor: Studio B, 26.Sep.2012, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada osnovala Koordinaciono telo za proces pristupanja EU

Vlada Srbije je donela odluku o osnivanju Koordinacionog tela za proces pristupanja EU, saopšteno je posle njene sednice.

Tim telom će rukovoditi premijer Ivica Dačić, a u sastavu Koordinacionog tela su potpredsednici i drugi članovi Vlade. Koordinaciono telo usmeravaće rad organa državne uprave u procesu evropskih integracija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << piše u saopštenju.   

Na sednici je utvrđen i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, čiji je cilj stvaranje povoljnijih uslova i smanjenje troškova proizvođača i smanjivanje tarifa na tržištu lekova i medicinskih sredstava u Srbiji.   

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o garanciji, između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj o zajmu od 95 miliona evra za rehabilitaciju i modernizaciju pruga na "Evropskom koridoru 10".   

Na današnjoj sednici Vlada Srbije je uredbom produžila rok plaćanja regresiranog mineralnog đubriva u voćarskoj proizvodnji do 1. oktobra 2013. godine. 

Vlada Srbije je na današnjoj sednici imenovala Zorana Radovanovića za vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra Niš, a Nebojšu Arsenijevića za v.d. direktora Kliničkog centra Kragujevac.   

Za pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlada je danas postavila Zorana Tubića.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Osnovano Koordinaciono telo za pristupanje EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2012

Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju Koordinacionog tela za proces pristupanja EU kojim će rukovoditi premijer Ivica Dačić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.