Vlada formirala Koordinaciono telo za integracije

Izvor: Studio B, 07.Nov.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada formirala Koordinaciono telo za integracije

Vlada Srbije formirala je Koordinaciono telo za pristupanje EU, kojim rukovodi premijer Ivica Dačić.

U  toku je formiranje 35 podgrupa za pripremu pregovora i pregovore o članstvu Srbije u EU, izjavila je danas potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

Grubješić je članovima skupštinskog Odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za evrointegracije rekla da će, po završetku tog procesa, početi aktivnost na pripremi Nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU koji bi trebalo da se primenjuje od 2013. godine i da važi četiri godini.

Taj program će, kako je objasnila, biti zasnovan na obavezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i uključivati sve obaveze koje eventulano ne budu ispunjene do kraja ove godine.

"Polazišite su ocene iz godišnjih izveštaja o napretku, a sam dokument će pratiti dva aneksa, od kojih jedan čini pregled mera koje treba sprovesti, opis prioriteta i strateški dokumenti, a drugi se odnosi na planirana budžetska sredstva", objasnila je Grubješić.

Odbor za evropske integracije usvojio je Izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa integracije Srbije u EU za drugi i treći kvartal 2012. godine, koji je Grubješić na današnjoj sednici podnela članovima tog odbora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.