Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Svi podaci o ličnosti građana Srbije biće zaštićeni kao u EU

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim će, kako se navodi, svi lični podaci biti zaštićeni na jednak način kao i u državama članica EU.

Vlada je u saopštenju nakon sednice navela se da se s ozbirom na sve češće zloupotrebe ličnih podataka građana usvojenim aktom znatno unapređuje zaštita u domaćem pravnom sistemu, kao i iznošenje podataka u treće zemlje.

"Predlog zakona ima za cilj unapređenje međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razmene podataka i zaštite podataka o ličnosti, kao i usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa novim propisima EU u ovoj oblasti", stoji u saopštenju.

Navodi se i da donošenje novog zakona predstavlja jednu od obaveza Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, ali i da proizilazi iz činjenice da tekst važećeg zakona nije značajno menjan tokom skoro devet godina primene.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.