Vlada Mađarske podnijeće parlamentu  prijedlog zakona o reformi pravosuđa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2023, 12:04

Vlada Mađarske podnijeće parlamentu prijedlog zakona o reformi pravosuđa

Nakon razgovora s Evropskom komisijom, mađarska vlada će parlamentu podnijeti ključni zakon o reformi pravosuđa u sklopu svojih napora da otključa obustavljena sredstva Evropske unije (EU), izjavila je ministrica pravde Judit Varga na svojoj službenoj Facebook stranici u četvrtak. "Imamo zeleno svjetlo Brisela (za zakon o pravosuđu)", rekla je Varga, dodajući da će na osnovu obavještenja evropskog komesara za pravosuđe Didiera Reyndersa Vlada sada podnijeti prijedlog zakona...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

ZELENO SVETLO IZ BRISELA Mađarska podnosi nacrt zakona za ključne reforme

Izvor: Blic, 27.Apr.2023

Posle razgovora sa Evropskom komisijom, mađarska vlada podneće parlamentu nacrt o reformi pravosuđa kao deo napora da se oslobode suspendovani fondovi iz EU, rekla je danas ministar pravosuđa Judit Varga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.