Više Britanaca želi da ostane u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više Britanaca želi da ostane u EU

Više Britanaca želi da ostane u Evropskoj uniji, nego da je napusti, ukazuje anketa koju je sprovela agencija za istraživanje javnog mnjenja "JuGov".

Anketa, takođe, pokazuje da bi Britanci želeli da donesu konačnu odluku o statusu Velike Britanije u Evropskoj uniji sami, prenosi Rojters.

Da se referendum održi danas, 46 odsto britanskog stanovništva izjasnilo bi se za ostanak u EU, dok bi 39 odsto glasalo za konačan "razvod" od evropskog bloka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Preostali ljudi iz uzorka koji je agencija ispitivala izjavili su da ili ne bi glasali ili da nemaju stav.

Agencija Rojters navodi da kada se sve uzme u obzir, uključujući i apstinente i one koji nisu želeli da odgovore na anketu, 54 odsto Britanaca bi se na referendumu izjasnilo za ostanak u EU.

Rezultati ove ankete se, kako navodi Rojters, poklapaju sa ostalim anketama koje su urađene u prethodnih nekoliko meseci. Uzorak agencije bio je 25.000 građana Velike Britanije.

Takođe, 41 odsto Britanaca veruje da bi konačnu odluku o Bregzitu trebalo rešiti drugim referendumom, dok 36 odsto veruje da bi taj posao trebalo da odradi britanski parlament.

U međuvremenu, britanska premijerka Tereza Mej bori se sa preprekama kako bi njen dogovor o Bregzitu bio usvojen u parlamentu, ocenjuje agencija.

Britanski poslanici počeće debatu o predlogu Mejove 14. januara. Premijerka je izjavila da je protiv drugog referenduma.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ŠTO JE REFERENDUM DALJI, VIŠE BRITANACA ŽELI DA OSTANE U EVROPI: Čak 54 odsto ne želi Bregzit, pokazuju najnovije ankete!

Izvor: Kurir, 06.Jan.2019

Više Britanaca želi da ostane u Evropskoj uniji, nego da je napusti, ukazuje najnovija anketa čiji se rezultati pokalapaju i sa drugim istraživanjima javnog mnjenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.