Vilhelm: Priča o širenju granica se ne sviđa EU

Izvor: Mondo, 24.Apr.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm: Priča o širenju granica se ne sviđa EU

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm ocenio je danas da dovođenje u pitanje granica na zapadnom Balkanu nije prihvatljivo.

Foto: Beta, Miloš Miškov

Vilhelm je, odgovarajuć na pitanja studenata Fakulteta političkih nauka o izjavi albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova, rekao da ta izjava "ni od koga u EU nije ocenjena korisnom".

Nemački ambasador je podsetio da je i portparol Evropske komisije kritikovala izjavu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je sam premijer Rama povukao, odnosno relativizovao.

"Dovođenje u pitanje granica na zapadnom Balkanu nije prihvatljivo, ali je to tema koja je stalno prisutna", ukazao je on.

Što se dijaloga Beograda i Prištine tiče, Vilhelm je kazao da nije uključen u njih, i da smatra da obe strane treba da budu spremne na ustupke.

"Ne mogu reći koja je strana do sada napravila veće ustupke. To su teški pregovori. Polazim od toga da i kosovska vlada ima interes da se dogovori što pre primene", zaključio je nemački ambasador.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.