Video sam veštine i genijalnost Srba od kada sam u ovoj zemlji

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Video sam veštine i genijalnost Srba od kada sam u ovoj zemlji"

"Srbija može da bude pobednik u digitalnoj revoluciji ukoliko harmonizuje svoju politiku sa regulativama Evropske unije i radi na razvoju digitalnog društva", izjavio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skot.

Skot je na konferenciji "Sinergija 2017" u Beogradu rekao da je od kada boravi u Srbiji video veštine i genijalnost Srba.

- Srbija može da bude na vrhu ako promoviše inovacije i ako pruži >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podsticaje za razvoj digitalnog društva. Može da bude pobednik ako radi na brzom internetu i ako dodatno harmonizuje svoju politiku sa regilativama EU - poručio je američki ambasador.

IT revolucija menja poslovanje industrije i naše živote, rekao je Skot i naglasio da prelaz na digitalnu ekonomiju stvara mogućnost za zemlje da stvore profit u globalnoj ekonomiji.

- Video sam veštine i genijalnost Srba od kada sam u ovoj zemlji. Ubeđen sam da ako uradimo sve kako treba možemo imati doboit. Ova revolucija može da otvori vrata za sve industrijske sektore - ukazao je Skot.

On je objasnio da nema više tradicionalne industrije i da danas i najmanje kompanije mogu da rade globalno.

- Ključni izazov je naći vezu između onoga što se naziva tradicionalna industrija i savremih IT trendova digitalizacije - rekao je Skot.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.