Izvor: Beta, 11.Sep.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele i Vanakere: Učiniti potez ka integraciji Srbije

BRISEL, 11. septembra 2010. (Beta) - Evropska unija treba da povoljno odgovori na pozitivan potez Srbije u rešavanju pitanja Kosova i učini korak dalje u integraciji Srbije u Uniju, stavili su do znanja u subotu u Briselu šefovi diplomatija Nemačke i Belgije, Gido Vestervele i Steven Vanakere.

Vestervele je, na završetku zasedanja ministara inostranih poslova EU, ocenio da je "apsolutno nužno" da Unija pozitivno odgovori na "povoljan potez Srbije" prilikom usvajanja zajedničke rezolucije o Kosovu s EU u Generalnoj skupštini UN.

To je, prema njegovim rečima, "dobra osnova" da Savet ministara EU od Evropske komisije zatraži mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo u Uniji.

Šef belgijske diplomatije Vanakere je agenciji Beta rekao da, imajući u vidu usvajanje zajedničke srpsko-evropske rezolucije u UN, "belgijska diplomatija smatra da učinjeni napori ne mogu ostati bez nagrade".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU ponosna na sebe i na Srbiju

Izvor: Deutsche Welle, 11.Sep.2010

EU je ponosna na zajedništvo koje je pokazala povodom pitanja Srbije i Kosova. U Briselu se ističe da je najbitnije to što je Srbija odigrala pozitivnu ulogu u tom procesu i da je na EU da to odgovori na pozitivan način.

Nastavak na Deutsche Welle...

Berlin za brži put Srbije ka EU

Izvor: RTS, 11.Sep.2010

Šefovi diplomatija Nemačke i Belgije ocenili da EU treba povoljno da odgovori na pozitivan potez Srbije u rešavanju pitanja Kosova i učini korak dalje u evrointegraciji Srbije. Slovenački šef diplomatije zatražio da se već u ponedeljak da "zeleno svetlo" za novi korak ka uključivanju Srbije...

Nastavak na RTS...

EU bi trebalo da ubrza integracije Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2010

Evropska unija treba da povoljno odgovori na pozitivan potez Srbije u rešavanju pitanja Kosmeta i učini korak napred u integraciji Srbije u Evropsku uniju, stavili su do znanja danas u Briselu šefovi diplomatija Nemačke i Belgije, Gvido Vestervele i Steven Vanakere...Vestervele je, na završetku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Teral: Francuska za ubrzan put Srbije u EU

Izvor: Politika, 12.Sep.2010, 14:16

NOVI SAD – Odlazeći ambasador Francuske u našoj zemlji Žan-Fransoa Teral izjavio je da će se zvanični Pariz zalagati za ubrzani put Srbije u Evropsku uniju, nakon što je Rezolucija Srbije i EU o mišljenju Međunarodnog suda pravde o Kosovu usvojena u Generalnoj skupštini UN...„Postignuti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.