Vesić: Opozicija traži od EU da se meša u unutrašnju politiku Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 14:44

Vesić: Opozicija traži od EU da se meša u unutrašnju politiku Srbije

Oštro osudio ponašanje nedolično ponašanje opozicije.

Pojedini opozicioni poslanici otvorenim pozivom međunarodnim institucijama odnosno Evropskom parlamentu da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije zapravo traže da stranci, poput Viole fon Kramon, odlučuju ko će biti na vlasti u našoj zemlji, umesto građana Srbije, rekao  je danas član Predsedništva Sprske napredne strane (SNS) Goran Vesić.

Vesić je rekao da Evropski parlament u političkom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU ima skromnu ulogu i da to telo nema pravo da predlaže zakone i dodao da rezolucije Evropskog parlamenta nisu obavezujuće ni za zemlje članice EU.

On je podsetio da je kada je Srbija u pitanju Evropski parlament u poslednjih nekoliko godina doneo rezolucije koje nisu izazvale veću pažnju javnosti, jer se, kako kaže, tajkunski Šolakovi mediji time nisu mnogo bavili.Pojedini opozicioni poslanici otvorenim pozivom međunarodnim institucijama odnosno Evropskom parlamentu da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije zapravo traže da stranci, poput Viole fon Kramon, odlučuju ko će biti na vlasti u našoj zemlji, umesto građana Srbije, rekao  je danas član Predsedništva Sprske napredne strane (SNS) Goran Vesić.

On je podsetio da je kada je Srbija u pitanju Evropski parlament u poslednjih nekoliko godina doneo rezolucije koje nisu izazvale veću pažnju javnosti, jer se, kako kaže, tajkunski Šolakovi mediji time nisu mnogo bavili.

Naveo je da se u utorak na društvenim mrežama mogla videti "histerija" predstavnika opozicije koji slave to što je u rezoluciji, između ostalog, pomenuto da EP traži da se ukinu pristupni fondovi koje Srbija koristi u svom procesu priključenja EU.

On je rekao i da onakvom ponašanju dela opozicije nije mesto u skupštini, gde su psovali Stojana Radenovića, koji je kao najstariji poslanik vodio konstitutivnu sednicu, a koji je jedan od najboljih matematičara na svetu.

- Šta je Stojan Radenović nekome od njih kriv? To što je ostao u Srbiji? Kriv im je zato što je na listi SNS. Da je slučajno na njihovoj listi, slavili bi ga kao Alberta Ajnštajna, ali posto je na listi SNS onda ga treba psovati - rekao je Vesić.

Naveo je da je takvo ponašanje opozicije posledica ekonomskog razvoja Srbije jer, kako kaže, deo opozicije predvođen Draganom Đilasom očigledno razume da Srbija ekonomski napreduje.

- Oni traže da se Srbiji ukine novac, jer veruju da će, ako Srbija ekonomski stane, narod biti nezadovoljan kako bi mogli da dođu na vlast - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.