Veselji: Nastavićemo dijalog zbog puta ka EU, ali pod ovim uslovom

Izvor: BKTV News, 15.Mar.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Nastavićemo dijalog zbog puta ka EU, ali pod ovim uslovom

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je da će Priština nastaviti dijalog sa Beogradom jer je to zahtev koji mora da ispuni radi napretka na putu ka EU, ali je istovremeno, u kontradiktornoj izjavi, istakao da će dijalog biti nastavljen tek kada Beograd povuče sve poternice za građanima Kosova.

"Mi ćemo nastaviti dijalog kao proces jer se to od Kosova traži kako bi napredovalo na putu evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << integracija. Istovremeno, nikada se nećemo saglasiti da srpska država ima autoritet nad našim građanima", rekao je Veselji, prenosi danas list "Zeri".

Veselji je naglasio da Beograd ne može da se meša u unutrašnja pitanja Prištine i da ne može da podiže optužnice nad kosovskim građanima.

"Koha ditore" otkriva kada će se formirati Vojska Kosova

Predsednik kosovske skupštine je za "Kljan Kosova" rekao da će Kosovske snage bezbednosti (KSB) dobiti vojni mandat, istakavši da su za to odgovorne kosovske institucije i da to "ni na koji način ne ugrožava odnose Kosova sa saveznicima".

"Formiranje vojske je odgovornost kosovskih institucija. Veoma brzo ćemo transformisati KSB u vojnu snagu", naveo je Veselji.

Vlada Kosova odlučila: Priština prisvaja svu nepokretnu imovinu SFRJ!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.