Veselinović (PZP): Režim čini sve da opstruira medjustranački dijalog

Izvor: Beta, 20.Jan.2021, 14:19

Veselinović (PZP): Režim čini sve da opstruira medjustranački dijalog

Predsednik Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović ocenio je danas da režim Aleksandra Vučića na sve načine opstruira medjustranački dijalog, koji bi trebalo da se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije (EU)."Režim ima nameru da pregovore o stvaranju uslova za slobodne i poštene izbore i slobodne medije odloži i obesmisli. Cilj je da oni otpočnu kasno kako bi svaka primena dogovora bila nemoguća, a režim u medjuvremenu sprovodi aktivnosti kojima bi kroz kupovinu glasova, ucene i privilegije unapred zacementirao 'podršku' ucenjenog i kupljenog biračkog tela", ocenio je Veselinović u pisanoj izjavi.Prema njegovim rečima, "ulogu opstruiranja početka pregovora Vučić je dodelio Ivici Dačiću, što je, po svemu sudeći, bila krajnja namera prilikom njegovog izbora na čelo nelegalne i nelegitimne Skupštine Srbije"."Nadamo se da je EU iz prethodnih manipulacija sa pregovorima načisto s kim u Srbiji ima posla i da je jasno da će režim učiniti sve da i ovi pregovori budu fiktivni ili takvi da ne mogu da obezbede slobodne i poštene izbore", poručio je Veselinović.Kako je naglasio, "razgovori moraju da budu završeni u maju ove godine i konstituisani mehanizmi kontrole dogovorenog, ukoliko bi se prvi izbori održali na proleće 2022. godine"."Sve suprotno od toga bilo bi tragično za srpsko društvo i ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Veselinović: Vučićev režim na sve načine opstruira međustranački dijalog

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2021

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da režim Aleksandra Vučića na sve načine opstruira međustranački dijalog, koji bi trebalo da se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.