Veliki skok prodaje novih automobila u Evropi

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 12:33

Veliki skok prodaje novih automobila u Evropi

Prodaja automobila u Evropskoj Uniji snažno je porasla i u junu, što odražava prošlogodišnje slabe rezultate zbog nestašice delova navodi se u današnjem izveštaju ACEA.

U junu je registrovano više od milion novih automobila u 26 zemalja EU, bez Malte, za 17,8 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, pokazalo je udruženje proizvođača.

U maju je prodaja skočila za 18,5 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Visoke stope rasta odražavaju nisku uporednu bazu u 2022. godini kada je na rezultate prvenstveno uticao nedostatak delova, objašnjava ACEA.

Među vodećim tržištima istakla se Nemačka sa rastom prodaje od 24,8 odsto. Slede Španija i Francuska, gde je porasla za 13,3 odnosno 11,5 odsto.

Među velikim zemljama, jedino je Italija zabeležila jednocifrenu stopu rasta, od 9,1 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaja automobila u EU snažno porasla i u junu

Izvor: AutoBlog, 19.Jul.2023

Prodaja automobila u EU je snažno porasla i u junu, odražavajući slabe prošlogodišnje rezultate zbog nestašice delova, pokazuje izveštaj udruženja ACEA. U junu je u 26 zemalja EU-a, bez Malte, registrovano više od milion novih automobila, za 17,8 posto više nego u istom prošlogodišnjem mesecu,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.