Velika akcija hapšenja u Podgorici: Neko je uzeo pare

Izvor: B92, 03.Mar.2021, 09:35

Velika akcija hapšenja u Podgorici: Neko je uzeo pare

Podgorica -- U velikoj policijskoj akciji, koja je u toku, jutros je u Crnoj Gori uhapšeno više osoba zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja i nesavestan rad.

Kako navode Vijesti, privođenja su povezana sa tenderom za elektronski nadzor državne granice, gde je otkrivena pronevera više od milion evra iz donacije EU.

Na portralu lista se navodi da su po nalogu Osnovnog tužilaštva u Podgorici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uhapšeni članovi Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica Tatjana Drobnjak, Vojin Rondović i Zoran Milić.

Uhapšeni su i članovi Komisije za praćenje realizacije ugovora, koji je zaključen sa preduzećem Makina sekjuriti u martu 2018. godine - Bojana Lučić, Ivan Glomazić, kao i odgovorno lice iz firme For lajt, Višnja DJurović, koja je učestvovala na tenderu, a bavi se prodajom tepiha.

Reč je o ugovoru vrednom 1.144.850 evra, a proneveru je otkrila Međuresorska komisija koju je formirao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović da ispita slučaj.

Nalaze komisije saopštili su na konferencii za novinare 18. februara potpredsednik Vlade Dritan Abazović i državni sektretar za kontrolu rada policije u MUP-u Rade Milošević, koji je na čelu Međuresorske komisije.

Oni su saopštili da je otkrivena pronevera više od milion evra sredstava koje je obezbedila EU kroz direktnu budžetsku podršku kroz Šengenski sporazum.

Radi se o donaciji za obezbedjivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji, koja je bila godinu i po bez adekvatnog nadzora jer kupljena oprema ne radi.

Milošević je kazao da su utvrdili da je nabavljena mnogo lošija oprema, pet puta jeftinija od naplaćene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.