Velika Britanija napušta EU 29. marta 2019. godine u 23 časa

Izvor: Vostok.rs, 10.Nov.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija napušta EU 29. marta 2019. godine u 23 časa

Britanska vlada objavila je danas da će izlazak Velike Britanije iz Evropske unije biti obavljen 29. marta 2019. u 23 časa po lokalnom vremenu.

Ministar nadležan za „bregzit“ Dejvid Dejvis izjavio je da će te vremenske odrednice biti unete u amandman nacrta zakona o istupanju iz Unije, koji se trenutno sastavlja u parlamentu, javljaju britanski mediji.

„Taj amandman jasno ukazuje na to da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju u 23 časa 29. marta 2019“, piše u Dejvisovom saopštenju.

Neki poslanici su ranije izrazili zabrinutost time što datum „bregzita“ nije preciziran u zakonu.

„Poslušali smo javnost i parlament i uneli tu promenu da bismo izbegli konfuziju“, navodi se u saopštenju.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci ne veruju: Razvod za godinu i po, nema šanse

Izvor: B92, 10.Nov.2017

Berlin -- Federacija nemačkih industrija smatra da EU i Velika Britanija neće uspeti da postignu sveobuhvatni sporazum o budućim ekonomskim odnosima do 29. marta 2019...Taj datum je rok za britanski izlazak iz EU, navodi Rojters...Prema oceni najveće grupacije koja okuplja nemačke industrijalce,...

Nastavak na B92...

Britanija napušta EU 29. marta 2019.

Izvor: OkRadio.rs, 10.Nov.2017

Britanska vlada najavila je u petak da će do Bregzita doći 29. marta 2019. u 23 sata po lokalnom vremenu, a ti će precizni podaci biti uneseni u amandman nacrta zakona o istupanju iz Evropske unije, koji se trenutno nalazi u izradi u parlamentu, javlja Hina. "Naš amandman jasno ukazuje da će Velika...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.