Velika Britanija će imati TRGOVINSKI SPORAZUM sa EU do kraja 2020.

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija će imati TRGOVINSKI SPORAZUM sa EU do kraja 2020.

Britanija na izlaznim vratima EU

Britanski ministar Majkl Gov izjavio je da se vlada obavezala da će osigurati trgovinski sporazum sa Evropskom unijom do kraja 2020. godine.

Velika Britanija treba da napusti EU 31. januara, a premijer Boris Džonson treba da donese zakone kako bi sprečio bilo kakvo produženje prelaznog perioda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posle kraja sledeće godine, prenosi Rojters.

- Potrudićemo se da ovaj posao učinimo u roku. Postići ćemo dogovor, a politicka deklaracija se na to obavezuje obe strane - rekao je Gov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Velika Britanija zakonom protiv produženja prelaznog perioda nakon Brexita

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2019

Vlada Velike Britanije će dodati novu klauzulu u Zakon o Brexitu kako bi isključili bilo kakvo produženje prelaznog perioda, koji ističe krajem ove godine, javlja BBC, a o kojoj bi parlament te zemlje trebao glasati ove sedmice. Naime, prelazni period nakon Brexita, koji završava u decembru 2020....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.