Veber: Potreban je kontinuirani zamah integraciji

Izvor: RTS, 03.Dec.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber: Potreban je kontinuirani zamah integraciji

Predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu Manfred Veber okončao je svoju posetu Srbiji i istakao važnost kontinuiranog zamaha za proces EU integracija.
Komentarišući budućnost odnosa EU sa Srbijom, Veber je u saopštenju naveo da je njegova poseta došla u vreme kada takođe sarađujemo sa novom Evropskom komisijom.

"Dakle, u vreme kada je pred nama novi početak, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << želeo bih da nas vidim u situaciji gde možemo da pošaljemo pozitivne i nove signale za reforme u Srbiji i u regionu", izjavio je Veber.
U saopštenju podseća da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, kao i sa članovima opozicionih političkih stranaka u Srbiji.
Uz Vebera, sastancima su prisustvovali i članovi EPP grupe – Dejvid Makalister, predsednik spoljnopolitičkog odbora, i Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.
U saopštenju se navodi da je Veber tokom posete obišao i Naučno-tehnološki park u Beogradu, gde se upoznao sa radom Fonda za inovacionu delatnost.
"Evropska unija snažno podržava ovaj fond kako bi isplatio donacije istraživačima, inženjerima i inovatorima za razvoj i tržište njihovih ideja. Takav pristup gradi most između nauke i privatnog sektora", rekao je Veber.
"Impresioniran sam onim što mi je predstavljeno. Mnogo toga što se ovde razvija može biti korisno ne samo Srbiji već sada i Evropskoj uniji, što se i dešava", izjavio je Veber.
Tokom posete predsednik grupa EPP u EP se takođe sreo sa nekoliko članova političke opozicije u Srbiji. Evropski parlament pokrenuo je dijalog u Srbiji, a planirano je da se čitav niz kontakata sa svim političkim partijama nastavi u decembru, kaže se u saopštenju.
"Bio sam u Srbiji kako bih slušao i učio u kapacitetu predsedavajućeg EPP grupe i kako bih se upoznao se sa političkim prilikama u ovoj zemlji", naveo je Veber u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Veber: Značajno je da na čelo Kosova dođe mlada generacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2019, 13:50

Predsednik grupe Narodnih partija (EPP) u Evropskom parlamentu Manfred Veber izjavio je danas u Prištini da je značajno da na čelo Kosova dođe mlada generacija..."Nije moje da komentarišem odnose Samoopredeljenje - Demokratski savez Kosova, jer je to političko pitanje koje pripada Kosovu. Značajno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.