Izvor: Radio 021, 03.Maj.2021, 19:50

Varhelji o vakcinama od EU za region: Sada je naš red da Srbiji vratimo ono što je pomogla regionu pre nas

Evropski komesar za proširenje i susedske odnose Oliver Varhelji izjavio je danas u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" da je sada glavno pitanje "kad mogu da se vakcinišem" i da će u naredne dve nedelje EU doneti 651.000 vakcina za ceo region.

"Izvinjavam se što vas uznemiravam na državni praznik, ali borba protiv korona virusa ne može da čeka i mislio sam da je najvažnije da donesemo vakcine, počev od Srbije, najuspešnije zemlje regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u procesu vakcinacije", rekao je Varhelji.

On je rekao da je EU pomagala Srbiji tokom pandemije, da je donirala trijažne kontejnere, kao i frižidere za čuvanje vakcina.

Varhelji je istakao da je reč 651.000 doza vakcine koje dolaze pored onih vakcina koje su obezbeđene kroz Kovaks sistem za Zapadni Balkan, na inicijativu Austrije.

Kroz Kovaks će, kako je rekao, za region biti obezbeđeno oko milion doza vakcine.

"Srbija nije zaboravila na region, dala je oko 100.000 doza i sada je naš red da Srbiji vratimo ono što je pomogla regionu pre nas", poručio je Varhelji.

On je rekao da borba protiv pandemije izgleda lakše sa visokom stopom vakcinacije u Srbiji, ali da ipak poziva sve da se vakcinišu.

"Svi moramo da budemo vakcinisani, bez toga pandemija neće stati", poručio je Varhelji.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.