Izvor: RTS, 22.Okt.2020, 11:56

Varhelji: Odnosi sa Zapadnim Balkanom su naš prioritet

Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji kaže da je na današnjoj ministarskoj konferenciji EU – Zapadni Balkan potvrdio prioritet koji Evropska komisija daje odnosima sa regionom.
Oliver Varhelji je rekao, kada je reč o migracijama, da je "poboljšana saradnja ključna za jačanje sposobnosti upravljanja granicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i borbu protiv krijumčarenja".

Varhelji, zajedno sa komesarima za pravosuđe Didijeom Rejndersom i unutrašnje poslove Ilvom Johanson, učestvuje na današnjoj video-konfrenciji ministara EU i Zapadnog Balkana posvećenoj pravdi i unutrašnjim poslovima.
Konferenciju organizuje Nemačka, kao predsedavajuća Savetu EU, a na agendi su pitanja migracija, azila, borba protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala kao i uticaj pandemije kovida-19 na rad pravosudnih sistema i osnovna prava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varhelji: Odnosi EU sa regionom su prioritet

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2020

BRISEL - Odnosi EU sa regionom Balkana su prioritet, rekao je danas komesar EU za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji na onlajn konferenciji Unije i ovog regiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sastanak Zapadni Balkan-EU o migracijama, terorizmu i kriminalu

Izvor: Danas, 22.Okt.2020

Ministri unutrašnjih poslova država Zapadnog Balkana danas su s presedavajućom EU Nemačkom, predstavnicima Evropske komisije i evropskih bezbednosnih agencija održali sastanak o saradnji u oblasti migracija, o strategiji u suzbijanju terorizma i borbi protiv organizovanog kriminala, saopštilo je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.