Izvor: RTS, 17.Jan.2022, 13:33

Varhelji: Izglasavanje ustavnih promena važan korak na putu Srbije ka EU

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji pozdravio je izglasavanje ustavnih promena na referendumu i napomenuo da je to važan korak na putu ka Evropskoj uniji.
Oliver Varhelji je u objavi na Tviteru naveo da pozdravlja to što su glasači u Srbiji na referendumu podržali promene Ustava kojima se obezbeđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudska nezavisnost.

"Pozdravljam ovaj važan korak i posvećenost na putu ka Evropskoj uniji. Nastavićemo da radimo sa srpskim vlastima na ambicioznom planu reformi radi napredovanja u evropskim integracijama", objavio je Varhelji na Tviteru.
Građani Srbije su se na jučerašnjem referendumu izjasnili sa 59,73 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, dok je 39,24 odsto bilo protiv, pokazuju jutrošnji podaci Republičke izborne komisije dobijeni na osnovu 98,47 obrađenih glasačkih mesta. Glasalo je 30 odsto upisanih birača.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pisonero: Uspeh referenduma je i dokaz posvećenosti Srbije EU putu

Izvor: B92, 17.Jan.2022

Podrška koju su glasači u Srbiji na jučerašnjem referendumu dali izmeni Ustava je vazzan korak koji pokazuje posvećenost Srbije EU reformskom procesu...To je poručila portparolka EU Ana Pisonero...Na pitanje o značaju uspešnog referenudma o Ustavnim promenama, a u cilju jačanja nezavsinog pravosuđa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.