Varheji: Srbija može da računa na novac iz plana za oporavak EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 13:29

Varheji: Srbija može da računa na novac iz plana za oporavak EU

Komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je danas da Srbija može da računa na novac iz plana za oporavak EU, vredan, inače, 750 milijardi evra, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao da je to za nas iznenađujuće dobra vest, jer nismo računali na tu mogućnost.

"Nas iznenađujuće dobra vest, to je fer, ali nismo se nadali, srećni smo i zatečeni. to za nas nisu beznačajni iznosi", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Vučić u Palati Srbija.

Vučić je rekao da je srećan i jer čekamo jesen i ekonomski plan za region.

"To čeka ceo Zapadni Balkan, sa ogromnim nadanjima u podršku iz Brisela", rekao je predsednik.

On je istakao i da smo mi zadovoljni ako EU potroši na sebe što više novca, jer je dve trećine naše trgovinske razmene je sa EU i to bi značilo da ćemo i mi brže da jačamo.

"Što zemlje EU brže ojačaju, to ćemo i mi brže da ojačamo, svaki plan oporavka je snažan signal da srpska ekonomija može da jača", istakao je Vučić.

Komesar Verheji rekao je da je EK usvojila plan oporavka, koji predviđa rešavanje krize posle kovid epidemije.

"Dobra vest za ceo region, kao i za Srbiju je to što ćemo mi pokusati da uključimo Srbiju i druge zemlje Zapadnog Balkana što više u ovaj paket opravka", poručio je Varheji.

On je najavio da će biti predloženo dodatno finansiranje čitavom susedstvu i Zapadnom Balkanu, ali da je rano da se govori o ciframa.

"Trudimo se da uključimo ZB u što vise projekata i oblati koje su trenutno predviđene samo za članice," istakao je Varheji.

Zajedno moramo da radimo na oporavku ekonomije, a početkom jeseni plan oporavka za region.

"Da, i Srbija može računati na plan za oporavak", poručio je komesar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.