Varheji: Razmatramo rešenja za dug Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 07:16

Varheji: Razmatramo rešenja za dug Crne Gore

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je juče da EU sa Vladom Crne Gore i partnerima razmatra rešenja za investicione projekte i održivost javnog duga u toj zemlji.

"Uz Crnu Goru smo i podržavamo njen EU put. Razmatramo načine kako da nađemo rešenja za investicione projete u toj zemlji, da osiguramo održivost njihovog javnog duga i eliminisšemo rizike dogovora iz prošlosti uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poštovanje EU politike i vladavine prava", napisao je Varheji na Tviteru.

Prehodno je ove nedelje iz Evropske komisije poručeno da EU neće "vraćati dugove Crne Gore" koji su nastali uzimanjem zajma od milijardu dolara od Kine, a čija je svrha bila izgradnja putne infrastructure u Crnoj Gori.

EK je tom prilikom upozorila Crnu Goru na rizik od makro-ekonomkskog disbalansa i dužničkog odnosa Crne Gore prema Kini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KOMŠIJE I DALJE NA DNEVNOM REDU EU Varheji: "Razmatramo rešenja za dug Crne Gore"

Izvor: Blic, 17.Apr.2021

Evropski komesar za prošširenje Oliver Varheji izjavio je juče da EU sa Vladom Crne Gore i partnerima razmatra reššenja za investicione projekte i održživost javnog duga u toj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.