Varadkar: Ako ne bude konsenzusa sastanak Evropskog saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varadkar: Ako ne bude konsenzusa sastanak Evropskog saveta

Lideri Evropske unije možda će morati da se sastanu još u petak ukoliko ne budu mogli da se dogovore preko kontakata sa predsedavajućim Donaldom Tuskom u vezi sa potencijalnim produženjem Bregzita, izjavio je danas irski premijer Leo Varadkar.

"Ako postoji konsenzus, to možemo da uradimo pisanom procedurom. Ako ga nema, onda ćemo morati da sazovemo sastanak Evropskog saveta, verovatno sledećeg ponedeljka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << možda čak i u petak da razgovaramo o tome da li ćemo odobriti produženje ili ne, na koliko dugo i pod kojim uslovima", rekao je Varadkar parlamentu, preneo je Rojters.

Naravno, irska vlada je uvek navodila da želi da izbegne rizik od izlaska Velike Britanije bez sporazuma i taj pristup ćemo imati, istakao je Varadkar.

Poslanici će se setiti produženja koje je odobreno bivšoj premijerki Terezi Mej, koje nazivaju fleksibilno proširenje... Nadam se da će britanski parlament sada pristupiti razumnoj brzini u zaključivanju ovog sporazum o izlasku iz EU", rekao je Varadkar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.